Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ολόκληρη η νέα "Έρευνα της Public Issue" * Οκτώβριος 2009 - 2011

  1. Κατεύθυνση της χώρας
  2. Διεθνής ισχύς της χώρας
  3. Εκτιμήσεις & προσδοκίες για την προσωπική οικονομική κατάσταση
  4. Κοινωνική ανασφάλεια
  5. Προσδοκίες για τις κοινωνικές συγκρούσεις στους προσεχείς μήνες
  6. Δημοτικότητα Γ.Παπανδρέου & Α.Σαμαρά
  7. Καταλληλότερος πρωθυπουργός
  8. Ικανοποίηση από τη λειτουργία της κυβέρνησης & της αντιπολίτευσης
  9. Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα
  10. Δημοτικότητα ΠΑΣΟΚ & ΝΔ
  11. Εκλογική επιρροή της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ
  12. Εκλογική επιρροή του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ & του ΣΥΡΙΖΑ
  13. Το ρευστό πολιτικό σκηνικό και την κρίση του πολιτικού συστήματος αναδεικνύει και νέα δημοσκόπηση της Public Issue που συνθέτει το ζοφερό σκηνικό της χώρας.
    Κύριο χαρακτηριστικό η ανασφάλεια και η αγανάκτηση των πολιτών τόσο για τους χειρισμούς των πολιτικών και τις τακτικές που ακολουθεί το πολιτικό σύστημα, όσο και για το μέλλον της χώρας.
    Στο πολιτικό μέρος της δημοσκόπησης το ΠΑΣΟΚ σε εικόνα διάλυσης, συγκεντρώνει λιγότερα ποσοστά κι από αυτά της δεκαετίας του ’70 (καταγράφει χαμηλότερα ποσοστά από τις βουλευτικές εκλογές του 1977 - 22,5% έναντι 25,34%).
    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ καταγράφει σημαντικό προβάδισμα, με 59%, ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει μόλις 9%, ενώ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων και σε αυτό το Βαρόμετρο, «πρώτο κόμμα» είναι η αποχή με 34%, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγράφει πλέον 9 μονάδες διαφορά σε σχέση με το κυβερνών κόμμα (31,5% - δεν επιτυγχάνει αυτοδυναμία - έναντι 22,5%).
    Αντίθετα τα μικρά κόμματα φαίνεται να παρουσιάζουν αύξηση στα ποσοστά τους με την Δημοκρατική Αριστερά να κερδίζει ψηφοφόρους από τη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: