Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Οι φίλοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή παρεμβαίνουν ακόμη υπέρ της Ελλάδας!

«Θα τους πάρει ο διάβολος»

Ηχηρή και σημαντική παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας, έκανε χθες από τη Γερμανία ο πρώην καγκελάριος Χέλμουντ Σμιτ, ο οποίος σε καθαρά….Καραμανλική διάλεκτο (....πες μου το φίλου σου κλπ) τόνισε, τασσόμενος
υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας:
«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλιώς να τους πάρει ο διάολος».
Ο άνθρωπος που υπολειπόταν σε προσφορά στην Ελλάδα μόνο από τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εσταίν (κατά τις μαραθώνιες προσπάθειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την είσοδο στην τότε ΕΟΚ), ανέφερε επιπλέον κάνοντας σύγκριση της σημερινής κατάστασης της Ελλάδας, με την  «κατάσταση της Γερμανίας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», όταν οι ΗΠΑ και η Γαλλία παρείχαν οικονομική βοήθεια:
 «Σε σχέση με την τότε κατάσταση της Γερμανίας και την προθυμία παροχής βοήθειας από τα κράτη, που λίγα χρόνια πριν ήταν εχθροί μας, το παρόν ελληνικό πρόβλημα είναι μικρότερο – και να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!»
Όσον αφορά τον φόβο πολλών Γερμανών για τις καταθέσεις τους, ο πρώην καγκελάριος δήλωσε:
«Αν υπάρχουν Γερμανοί που φοβούνται, τότε κάτι τους έχει φοβίσει. Για παράδειγμα, οι πηχυαίοι τίτλοι του Spiegel ή της Bild».
Ο ίδιος θεωρεί τον φόβο για μια ενδεχόμενη νομισματική μεταρρύθμιση ως «εντελώς ανόητο». Το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης ο Σμιτ το θεωρεί μεν «πιθανό», αλλά «αναστρέψιμο».
Στο ερώτημα αν εμπιστεύεται την τράπεζά του ο Σμιτ απάντησε:
 «Μόνο με μέτρο. Αλλά εμπιστεύομαι τον άνθρωπο που δουλεύει στην τράπεζα. Κι αυτή είναι μια σημαντική διαφορά!».



Δεν υπάρχουν σχόλια: