Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι μύθοι που διασύρουν την Ελλάδα…

Ένα βίντεο υποστήριξης για την Ελλάδα έφτιαξε το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, παρουσιάζοντάς το σε συνέδριο του Λονδίνου το οποίο έγινε στις 28 Ιουνίου…
Οι δημιουργοί του απαντούν με τον καλύτερο τρόπο στους επικριτές της Ελλάδας και σε όσα καταλογίζουν οι ξένοι στη χώρα μας και τον λαό μας.
Σας μεταφέρουμε, βήμα προς βήμα τις επικρίσεις και τις απαντήσεις μας:
1. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το BHCC, οι Έλληνες είναι οι …δουλευταράδες της Ευρώπης (έχουν ως μέσο όρο τις 2.119 ώρες εργασίας το χρόνο, την ώρα που οι Γερμανοί δουλεύουν 1.390, οι Ισπανοί 1.654 και οι Πορτογάλοι 1.719).

2. Οι Έλληνες ξοδεύουν τα δάνειά τους τρώγοντας σουβλάκια και πίνοντας ούζα:

Τα έργα ανάπτυξης που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία είναι για το BHCC η καλύτερη απάντηση. Από την ανάπλαση του ΟΑΚΑ, μέχρι τη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου, το μετρό, το νέο μουσείο της Ακρόπολης….

3. Οι Έλληνες δεν έχουν παραγωγή…

Η Ελλάδα έχει αύξηση της τάξης του 31,5% στα προϊόντα που εξαγάγει. Παράγει αλουμίνιο, βωξίτης, μάρμαρο, νικέλιο, χαλκό, τσιμέντο, σωλήνες, μαγνήσιο, χρυσό, περλίτη όσμιο, φυσικό αέριο και φυσικά αγροτικά προϊόντα…

4. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν φυσικές πηγές

Φυσικά γίνεται λόγος για τον καιρό της Ελλάδας στην οποία επικρατεί ηλιοφάνεια σχεδόν όλο το χρόνο και γίνεται αναφορά στους ανέμους του Αιγαίου. Τέλος, αναφέρεται η θάλασσα η οποία περιβάλει την χώρα μας και φυσικά μπορεί να παράγει ενέργεια.

5. Ο τουρισμός στην Ελλάδα παρουσιάζει πτώση

Η απάντηση είναι απλή. Φέτος περιμένουμε αύξηση του τουρισμού της τάξης του 20%. Εκθειάζεται το γεγονός πως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπάρχουν υποδομές που προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία στους τουρίστες που την επισκέπτονται. Οι πολλές «γαλάζιες» σημαίες που έχουν οι παραλίες μας αποτελούν το καλύτερο δέλεαρ για όποιον επιθυμεί να κολυμπήσει ξένοιαστα σε καθαρά νερά.

6. Οι Έλληνες δεν ανακυκλώνουν

Στο βίντεο παρουσιάζεται με τον καλύτερο τρόπο η προσπάθεια των Ελλήνων στην ανακύκλωση (στα πέντε χρόνια που εφαρμόζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης υπάρχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από άλλες πιο προηγμένες χώρες).

7. Οι Έλληνες πάνε παντού με τα αυτοκίνητά τους

Η καλύτερη απάντηση είναι πως Όχι, πάνε με το μετρό, ενώ το κυκλοφοριακό αντιμετωπίζεται επειδή οι Έλληνες μπορούν και περπατάνε, αλλά μπορούν να οδηγάνε και ποδήλατα.

8. Οι Έλληνες είναι βίαιοι διαδηλωτές

Εκθειάζεται το κίνημα των αγανακτισμένων οι οποίοι όπως σημειώνεται διαδηλώνουν ειρηνικά, χωρίς να καταστρέφουν την πόλη τους και ορθώνουν το ανάστημά τους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

9. Η κουλτούρα της Ελλάδας είναι το σπάσιμο των πιάτων και η ρετσίνα…

Κάθε χρόνο πάνω από 300 φεστιβάλ διοργανώνονται στην Ελλάδα. Θέατρο, μουσική, χορός, τέχνη, σινεμά…
Το νέο μουσείο της Ακρόπολης θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Και μην ξεχνάμε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

10. Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μύθος που πρέπει να παλέψουμε… Η Ελλάδα έχει καταφέρει στο παρελθόν να ανακάμψει από πολέμους, δικτατορίες και πολλές άτυχες στιγμές στην ιστορία της. Δουλεύουν σκληρά, είναι μαχητές και είναι ΝΙΚΗΤΕΣ.

Το βίντεο κλείνει με ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, ενός από τους κορυφαίους Έλληνες ποιητές, το οποίο δίνει το μήνυμα της ελπίδας…

Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε
χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε

Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
παντοτινά τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!


Δείτε το βίντεο:
Πηγή: himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: