Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Το υπουργείο υγείας το 'αγαπημένο' της Τρόικας

Η Τρόικα έχει απογοητευτεί από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου από την κυβέρνηση θεωρώντας ότι οι ρυθμοί είναι πολλοί αργοί και πως μετά από μία δυναμική έναρξη τους πρώτους μήνες μετά την υπογραφή του η κυβέρνηση έχει κάνει πίσω και δυσκολεύεται να προχωρήσεις στις απαραίτητες αλλαγές. 
Βέβαια, η αλήθεια είναι πως οι...
αλλαγές οι οποίες έκανε, όντως, η κυβέρνηση με βάση τις επιταγές του ΔΝΤ προκάλεσαν ύφεση κοντά στο 8% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους οπότε θα είχε ενδιαφέρον να δούμε σε ποιο ποσοστό θα έφτανε η ύφεση αν είχαν εφαρμοστεί όλες οι επιταγές της.
Πέρα αυτό, η Τρόικα ψάχνει και δε βρίσκει πολλά παραδείγματα προς μίμηση μέσα στην κυβέρνηση αλλά φαίνεται πως έχει εντοπίσει ένα το οποίο θεωρεί το αγαπημένο της και αυτό δεν είναι άλλο από το υπουργείο Υγείας
Ο 'αθόρυβος γίγαντας' κύριος Λοβέρδος, είναι αλήθεια ότι απολαμβάνει την εκτίμηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το έργο που επιτελεί με σύνεση και αποτελεσματικότητα. Τώρα, πλέον, είναι ο αγαπημένος και της Τρόικας καθώς όχι μόνο πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει το υπουργείο του αλλά και τους ξεπέρασε κατά πολύ στο πρώτο τρίμηνο του 2011.
Αυτό, βέβαια, όσον αφορά στους οικονομικούς στόχους γιατί αν κάποιος τολμήσει να πει πως η κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει βελτιωθεί στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο τότε μάλλον θα δυσκολευτεί πολύ να επιχειρηματολογήσει για να στηρίξει τη θέση του. Σίγουρα, πάντως, η κατάσταση δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο με ευθύνη του σημερινού υπουργού ο οποίος για να απολαμβάνει την εκτίμηση όλων μάλλον κάτι φαίνεται πως κάνει καλά.
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: