Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο άνθρωπος που θα γινόταν πρόεδρος

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ των φυλακών θα παραµείνει, τουλάχιστον για 5 ηµέρες ο Στρος-Καν
Η αµερικανίδα δικαστής Μελίσα Τζάκσον θεωρεί ύποπτο φυγής από τις ΗΠΑ έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες του πλανήτη και πιθανό – πριν από δύο 24ωρα – πρόεδρο της Γαλλικής ∆ηµοκρατίας. 
Ετσι, απέρριψε την πρόταση των...
δικηγόρων του να αφεθεί ελεύθερος µε ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης και χρηµατική εγγύηση το τεράστιο ποσό του ενός εκατοµµυρίου δολαρίων.

Η οριστική απόφαση, δηλαδή αν ο ΣτροςΚαν παραπεµφθεί σε δίκη, θα ληφθεί στις 20 Μαΐου. Ηδη όµως έχει τιµωρηθεί σκληρά και ανελέητα. Μέσα σε λίγες ώρες τερµατίστηκε µε εξευτελιστικό τρόπο η πολυετής και επιτυχηµένη πολιτική σταδιοδροµία του.

Ταυτόχρονα ήρθε αντιµέτωπος µε τη χλεύη της παγκόσµιας κοινότητας. Οποια και να είναι η ετυµηγορία των 12 ενόρκων την Παρασκευή, η εικόνα ενός προσώπου διεθνούς φήµης που οδηγείται µε χειροπέδες στη φυλακή θα τον συνοδεύει για πάντα στον ιδιωτικό και δηµόσιο βίο του. Και όλα αυτά συνέβησαν ένα βήµα προτού βρεθεί στην τελική ευθεία για την κορυφή. Ηταν το µεγάλο φαβορί, όπως έδειχναν οι δηµοσκοπήσεις, στη µάχη για την προεδρία της ∆ηµοκρατίας της Γαλλίας.

Πάντως, η εικόνα του αξύριστου µε τις χειροπέδες γάλλου πολιτικού έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Παρίσι για τον τρόπο µε τον οποίο χειρίζονται οι αµερικανικές αρχές την υπόθεση, ενώ πολιτικά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόµµατος µιλούν για αποκρουστική διαπόµπευση και καταδίκη µε συνοπτικές διαδικασίες.

Παράλληλα µαίνεται η µάχη για την καρέκλα του επικεφαλής του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου. Η καγκελάριος Μέρκελ, για να προλάβει τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό που θέλουν να δουν έναν δικό τους άνθρωποι σε αυτή τη θέση, έθεσε το πρώτο ηχηρό βέτο. Ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη έχει πολλούς λόγους να διατηρήσει την ηγεσία σε αυτή τη νευραλγική θέση. Επεσε µάλιστα στο τραπέζι το πρώτο όνοµα. Στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες πολλοί θεωρούν ότι η θέση ταιριάζει γάντι στη γαλλίδα υπουργό Οικονοµικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην Αθήνα, τώρα, η κυβέρνηση παρακολουθεί µε κοµµένη την ανάσα τις διαδικασίες για την επιλογή του νέου επικεφαλής του ∆ΝΤ, καθώς αυτή η σηµαντική αλλαγή έρχεται στην πιο κρίσιµη στιγµή για την Ελλάδα.
Τα Νέα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μία πολύ περίεργη και για μερικούς σοκαριστική συνέντευξη του Στρος Καν αποκαλύπτει το XrimaNews.gr για πρώτη φορά στην Ελλάδα , η οποία δόθηκε στη γαλλική Liberation στις 28 Απριλίου, περίπου τρεις εβδομάδες πριν βρεθεί κατηγορούμενος για σεξουαλικό αδίκημα: "Βλέπω να μου στήνεται σεξουαλική παγίδα" είχε πει τότε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του ΔΝΤ.

Η συνέντευξη είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδιαίτερα εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ο Στρος Καν καταμετρά τους λόγους για τους οποίους αναμένει να πολεμηθεί στο επόμενο διάστημα (όταν θα ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του για Πρόεδρος της Γαλλίας).Σύμφωνα με τον Στρος Καν ανέμενε να κατηγορηθεί για οτιδήποτε είχε να κάνει σχέση με χρήματα, γυναίκες και με το ότι είναι Εβραίος, ακρώς με αυτήν τη σειρά αλλά έσπευσε να μιλήσει πρώτα για το σημαντικότερο, τις γυναίκες.



"Ναι, λατρεύω τις γυναίκες ... ε και; ... Για χρόνια λένε για φοβερές φωτογραφίες μου από όργια αλλά δεν τις έχω δει ποτέ ... Ας τις δείξουν". Ο Στρος Καν στη συνέχεια αναφέρει πως βρέθηκε στις τουαλέτες με τον Πρόεδρος Σαρκοζί κατά τη διάρκεια μίας διεθνούς συνάντησης για να του ζητήσει να σταματήσει τα βρώμικα κόλπα για την προσωπική του ζωή.

Και τότε ο Στρος Καν πετά τη βόμβα μεγατόνων: μπορώ να φανταστώ "μία γυναίκα 'βιασμένη' σε ένα πάρκινγκ στην οποία θα έχει δοθεί μισό ή ένα εκατομμύριος ευρώ προκειμένου να σκαρφιστεί την ιστορία"!!