Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Είναι πολλά τα λεφτά ΑΕΚ

Πολλοί θα αναρωτήθηκαν προς τι τέτοια... κάψα για να κερδίσει η ΑΕΚ την πρωτιά στα πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, από τη στιγμή που το έργο της πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους κρίνεται από πολύ δύσκολο έως σχεδόν αδύνατο. 
Μία απορία κάθε άλλο παρά αβάσιμη, καθώς μεταξύ των υποψηφίων αντιπάλων στον τρίτο προκριματικό γύρο για τους μη πρωταθλητές υπάρχουν ομάδες όπως η Μπενφίκα, η Ντιναμό Κιέβου, η Τβέντε και η Ρούμπιν Καζάν, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ θα...
περιμένουν Μπάγερν, Βιγιαρεάλ, η τέταρτη ομάδα της Ιταλίας (Ουντινέζε ή Λάτσιο) και της Αγγλίας (Άρσεναλ ή Μαν. Σίτι), καθώς επίσης και η τρίτη της Γαλλίας.
Ωστόσο, όπως αναλύεται στη «SportDay» της Τρίτης, τα οικονομικά οφέλη μπορεί να είναι πολλά, ακόμη κι αν δεν φτάσει η ΑΕΚ στους ομίλους. 
Εφόσον περάσει το σκόπελο του τρίτου προκριματικού γύρου (26/27 Ιουλίου και 2/3 Αυγούστου οι αγώνες), αν αποκλειστεί στα πλέι οφ, θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League έχοντας εξασφαλισμένα έσοδα 5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη από τα εισιτήρια σε δύο αγώνες στο ΟΑΚΑ (για τον τρίτο και τον τέταρτο προκριματικό γύρο του Champions League).
Τη σεζόν που ολοκληρώνεται σύντομα, το μπόνους πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League ήταν 2,1 εκατ. ευρώ. 
Σε περίπτωση αποκλεισμού στα πλέι οφ, η ΑΕΚ θα οδηγηθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League εισπράττοντας αυτομάτως 2,8 εκατ. ευρώ, καθώς το μπόνους πρόκρισης είναι 640.000 ευρώ και κάθε ματς πριμοδοτείται με 360.000 ευρώ, ενώ η νίκη αποφέρει επιπλέον 140.000 ευρώ και η ισοπαλία 70.000 ευρώ.
Αν, δε, η ΑΕΚ κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και προκριθεί στους ομίλους, πέρα από τα 2,1 εκατ. ευρώ των πλέι οφ του Champions League θα βάλει τεράστια ποσά στα ταμεία της και θα λύσει σχεδόν όλα τα οικονομικά της προβλήματα. 
Τα έσοδα που προβλέπονται με τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, ανεξάρτητα από αποτελέσματα ή πορεία στη διοργάνωση είναι 3,9 εκατ. ευρώ. 
Στα σίγουρα έσοδα συνυπολογίζονται και τα 550.000 ευρώ που θα μπαίνουν στα ταμεία της ομάδας, δηλαδή μίνιμουμ άλλα 3,3 εκατ. ευρώ από τα έξι παιχνίδια της φάσης των ομίλων. Κάθε νίκη πριμοδοτείται με 800.000 ευρώ και η ισοπαλία με 400.000 ευρώ.
Οι άνθρωποι της ΑΕΚ ελπίζουν-εφόσον φυσικά πάρουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ-να είναι στους ισχυρούς στην κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. 
Εφόσον η Σταντάρ Λιέγης κατακτήσει απόψε το βελγικό πρωτάθλημα και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ το τουρκικό την Κυριακή έναντι της Γκενκ και της Τραμπζονσπόρ αντίστοιχα, η «Ένωση» θα βρεθεί στους ισχυρούς και θα αποφύγει Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου, Τβέντε και Ρούμπιν Καζάν, ενώ θα αντιμετωπίσει μία από τις βατές Γκενκ, Ζυρίχη, Τιμισοάρα ή Βασλούι, Τραμπζονσπόρ και πιθανότατα Οντένσε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: