Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ποιοί απειλούσαν τον Γκιόλια;

Ζητούν απαντήσεις στα ερωτηματικά της δολοφονίας




Aπαντήσεις στα ερωτηματικά που άφησαν πίσω τους οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, αναζητούν οι αρχές, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στο υλικό των σκληρών δίσκων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του δημοσιογράφου. 
Στο μικροσκόπιο και οι απειλές που κατά καιρούς είχε δεχθεί ο Σ. Γκιόλιας - κυρίως σε blog αντεξουσιαστών - με αφορμή την αρθρογραφία του για τη δράση τέτοιων ομάδων και την τρομοκρατία γενικότερα.
Η περιοχή έξω από το σπίτι του στην ...
Ηλιούπολη, όπου έπεσε νεκρός ο γενικός διευθυντής του ρ/σ Θέμα 9.89, παραμένει και σήμερα αποκλεισμένη από την αστυνομία, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να δώσει κατάθεση η σύζυγος του θύματος.
Σήμερα, απόγευμα  Τρίτης εν τω μεταξύ, στις 16:30, θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Σωκράτη Γκιόλια.
Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, που μιλούσαν για εκτέλεση «πληρωμένου συμβολαίου θανάτου» με 16 σφαίρες, ανατράπηκαν από τα εργαστηριακά-συγκριτικά αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των εργαστηριακών αναλύσεων, η δολοφονία του δημοσιογράφου έγινε με δύο όπλα τα οποία έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».
Ειδικότερα, από το ένα όπλο είχαν πυροδοτηθεί 13 κάλυκες στη δολοφονία του αρχιφύλακα Ν. Σάββα πριν από περίπου ένα χρόνο, στα Κάτω Πατήσια και το άλλο χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη επίθεση κατά του Α.Τ. Κορυδαλλού, στις 3 Φεβρουαρίου 2009, κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Αλτερ», στις 17 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, αλλά και στη δολοφονία του Ν. Σάββα.
Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι κάλυκες της δολοφονίας του Σ. Γκιόλια «ταυτίζονται με κάλυκα που είχε βρεθεί στο μνήμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 4 Φεβρουαρίου του 2009».
Όλα δείχνουν ότι έπειτα από πολύμηνη απουσία η «Σέχτα Επαναστατών» υλοποίησε την απειλή που είχε εξαπολύσει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, με την προκήρυξη για την επίθεση στο κανάλι «Αλτερ»: «Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη, όμως, φορά, θα μας βρείτε στα σπίτια σας», έγραφαν και τη Δευτέρα έκαναν πράξη την απειλή τους.
«(...)Τα media δεν λένε μόνο ψέματα», υποστήριζαν, «κάνουν κάτι χειρότερο, κατασκευάζουν αλήθειες. Οπως έλεγε και ο υπουργός προπαγάνδας των ναζί Γκέμπελς "Λέγε, λέγε κάτι θα μείνει". 
Μας εμφυτεύουν τις κρίσεις τους, αργά και μεθοδικά, και λειτουργούν σαν μηχανές παραγωγής φόβου καθώς διαμορφώνουν μονίμως συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Διοικούν τις εντολές του φόβου».
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: