Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Πονοκέφαλος για Γιώργο το «μίνι αντάρτικο» του Λοβέρδου...

Η αντίδραση Ανδρέα και το… γιατί



Η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου πως θα σηκωθεί να φύγει από το υπουργείο εφόσον δεν παραχθεί ουσιαστικό έργο τους επόμενους έξι μήνες, προκαλεί τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο και πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό.  
Μάλιστα η δήλωση αυτή, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς πως ήλθε λίγες μόνο ημέρες μετά τις αναφορές του για νέο... Γουδί.
Ο υπουργός Υγείας, έστησε στον τοίχο την προκάτοχό του, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την οποία κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς πως δεν έπραξε τίποτα στο υπουργείο τους τελευταίους μήνες
Πως αλλάζουν οι καιροί...
Ο κ. Λοβέρδος συγκεκριμένα δήλωσε ότι:  
«θέλω να προεξοφλήσω με κατηγορηματική δέσμευση ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει υπουργός Υγείας και να παραμείνει στο υπουργείο αυτό αν μέσα στους επόμενους έξι μήνες δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω», υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι ειδικά για τη μηχανογράφηση η Ελλάδα έχει αναλάβει υποχρέωση ολοκλήρωσής της μέχρι το Δεκέμβριο.
Αναφερόμενος στο σύστημα προμηθειών, τόνισε ότι στόχος είναι η πληρωμή των προμηθειών σε πραγματικό χρόνο και ενδεχομένως η προκαταβολική πληρωμή για την εξασφάλιση καλύτερων τιμών, αρχής γενομένης από την 1/1/2011.
Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι:  
«το σύστημα της κεντρικής προμήθειας θέλει βελτιώσεις ώστε να γίνεται με άψογο τρόπο και χωρίς υποψίες. 
Αν δεν πετύχουμε, θα πρέπει να πάρουμε και άλλο εισόδημα από τον πολίτη. 
Δεν μπορεί, επειδή εμείς δεν καταφέρνουμε τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, να τα πληρώνει ο κόσμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: