Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μουσταφάογλου, η νέα Γκιουλ Καραχασάν!


Φωτογραφία από τον Παρατηρητή Θράκης


Παίζει ξανά με τη φωτιά στη Θράκη, το ΠαΣοΚ !
Μία μονότονη όσο κι επικίνδυνη εθνικά επανάληψη της ιστορίας της Γκιουλ Καραχασάν, τείνει να γίνει η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ επικεφαλής του «ανεξάρτητου» μειονοτικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει το δήμο Κομοτηνής στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Hürriyet Daily News, η κ. Μουσταφάογλου, εκλεγμένο μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Κομοτηνής με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε «πολύ ευτυχής» επειδή απολαμβάνει της υποστήριξης της «τουρκικής μειονότητας» και τονίζει πως οι ...
άνθρωποι που θεωρεί ότι εκπροσωπεί, δεν είναι ικανοποιημένοι από τα δικαιώματά τους και πως η υποψηφιότητά της με το συνδυασμό «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα», αποδεικνύει την ενότητα των μειονοτικών με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Κατόπιν σε σχόλιό της η Hürriyet Daily News επιβεβαιώνει πως η κ. Μουσταφάογλου τυγχάνει της υποστήριξης όλων των «τουρκικών οργανώσεων στη Θράκη» και προς απόδειξη τούτου, φιλοξενεί σχετικές δηλώσεις του Χαλίτ Χαμπίπογλου προέδρου της λεγόμενης οργάνωσης «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και της Ευρώπης».

Ο κ. Χαμπίπογλου ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι «η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει αποφασίσει να κατέλθει στις εκλογές με ανεξάρτητους συνδυασμούς σε Ξάνθη και Κομοτηνή προκειμένου να έχει λόγο στην τοπική διοίκηση».

Άλλωστε, στην παρουσίαση του συνδυασμού της η κ. Μουσταφάογλουη οποία μεταξύ άλλων έχει υπάρξει υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για το Ευρωκοινοβούλιο- ανέφερε τρεις φορές τη μουσουλμανική μειονότητα ως «τουρκική» και κάλεσε τους μειονοτικούς να αναδείξουν την ημερομηνία των εκλογών που συμπίπτουν με τη γιορτή του μπαϊραμιού ως ημέρα νίκης του συνδυασμού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: