Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Στα όρια της απρέπειας η " μεταχείριση του Κώστα Σημίτη" η ...

Η μεταχείριση του Κώστα Σημίτη από τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα, μετά την αποστροφή του σημερινού Πρωθυπουργού στο πλαίσιο συζήτησής του με δημοσιογράφους, περί Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, που θα φτάσει μέχρι και το 2001, δηλαδή τη δεύτερη θητεία του προκατόχου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αγγίζει τα όρια της απρέπειας. 
Και προκαλεί απορίες, ακριβώς επειδή κομιστής αυτής της συμπεριφοράς είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ένας πολιτικός το ήθος και η αξιοπρέπεια του οποίου αναγνωρίζονται ακόμη και από τους πιο φανατικούς...
αντιπάλους του.
Τι συνέβη λοιπόν και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να παραμερίσει την αστική ευγένειά του, γνωρίζοντας φυσικά τις παρενέργειες που θα είχε η αποκάλυψη των προθέσεών του, και να προκαλέσει την οργίλη αντίδραση του Κώστα Σημίτη, ο οποίος με τη σειρά του έχασε και εκείνος το πολιτικό τακτ που τον χαρακτήρισε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του στα δημόσια πράγματα;.
Σύμφωνα με συνομιλητές του, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εξοργισμένος με την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση, καθώς και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς πιστεύει ότι ο ίδιος “φορτώθηκε αμαρτίες άλλων”.
Πρωτίστως της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και, δευτερευόντως, του κυβερνητικού παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκει μπροστά του όλο και πιο συχνά, το τελευταίο διάστημα. Στο Βατοπέδιο, με τις υπογραφές των υπουργών της κυβέρνησης Σημίτη πάνω στις οποίες στηρίχτηκαν οι ανταλλαγές.
Στο σκάνδαλο της Siemens, με τις λεόντειες συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί εποχής των κυβερνήσεων Σημίτη. Κάποιοι λένε ότι δεν είναι τυχαία η δημόσια παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος μίλησε για πολιτικούς που έκαναν καριέρες και περιουσίες στο Πεντάγωνο, μεταξύ των οποίων βέβαια ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το 1996 και μετά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν είναι αποφασισμένος να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση με την ελληνική κοινωνία, για τη σημερινή κατάντια της οικονομίας, και να δείξει ευθύνες, όπου υπάρχουν. Ακόμη κι αν πρόκειται για τον άνθρωπο που του έδωσε το 2004 το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αφήσει κάποιον άλλον υποψήφιο δελφίνο να εγείρει απαιτήσεις.
Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, ίσως βρίσκεται η απρέπεια του Γιώργου Παπανδρέου έναντι του Κώστα Σημίτη.
Ή τουλάχιστον, αυτό λένε, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, μέλη της σημερινής Κυβέρνησης, που επιθυμούσαν το 2004 να θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας κάθε άλλο παρά φυσική εξέλιξη και περίπου αυτονόητη, τη διαδοχή Σημίτη από τον Γιώργο.
Δεν παραλείπουν μάλιστα, να το θυμίζουν και στον πρώην  πρωθυπουργό…
 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: