Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Όταν το ΠαΣοΚ και ο Γιωργάκης νομιμοποιούσαν πράσινα παιδιά των stage ( 2 )

(κάντε κλίκ στα ΦΕΚ για μεγένθυση)



Οριστικό τέλος στη λειτουργία προγραμμάτων stage στο Δημόσιο, αλλά και τους ΟΤΑ, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, καταργώντας και τροποποιώντας τους σχετικούς νόμους των κυβερνήσεων της Ν.Δ.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο οποίος και προεκλογικά είχε καταδικάσει τη λειτουργία αυτών των προγραμμάτων στο Δημόσιο, καθώς και «το καθεστώς ομηρίας χιλιάδων νέων ανθρώπων».

To 1999 όμως η κυβέρνηση του σημερινού Πρωθυπουργού άλλα έλεγε ή καλύτερα άλλα έκανε!

Δεν ξέρω πόσοι το γνωρίζουν αλλά το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μονιμοποίησε stagers με μόλις 16 μήνες προϋπηρεσία,δεν τους έδωσε απλώς μόρια...τους μονιμοποίησε.

Το καλύτερο από όλα;

Με την υπογραφή του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Και το 2000 μη θέλοντας να αδικήσει κανέναν φέρνει και δεύτερο νόμο για όσους δεν κατάφεραν να μπουν μόνιμοι με τον προηγούμενο νόμο!

Αλλά μάλλον αυτοί ήταν άλλα παιδιά!


Δείτε και την προηγούμενη ανάρτηση μας: Ο Παπανδρέου είχε μονιμοποιήσει εργαζόμενους με stage, με υπογραφή του...εδώ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας λέμε κάτι καινούριο, αναφερόμενοι στο ύφος του Θεόδωρου Πάγκαλου όταν ανακοίνωσε ότι καταδίκαζε στην ανεργία 30.000 συμπολίτες μας, με την απόλυση των συμβασιούχων των stage. Χρόνια ολόκληρα στην κεντρική πολιτική, ο άλλοτε παραλίγο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου, προτού τον καταστήσει «τίποτα» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι διάσημος για τον σκληρό χαρακτήρα του. Ο τρόπος με τον οποίο μιλούσε για τα stage προσιδίαζε σε εχθρούς του έθνους. Μην τον αδικείτε. Του είχε μείνει απωθημένο από τη νύχτα των Ιμίων. Τότε που ξεχάστηκε στο «Mega», την ώρα που οι Τούρκοι έκαναν απόβαση στη βραχονησίδα, και αργότερα ο Σημίτης ευχαριστούσε τους Αμερικανούς. Σχεδόν 13 χρόνια, ο Πάγκαλος έψαχνε έναν «Τούρκο» για να ξεσπάσει πάνω του. Και αποφάσισε να στοχοποιήσει τα παιδιά των 400 ευρώ. Εύγε.