Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Πως ενώνει η εξουσία;

Η σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιλογή ενός ακόμα στελέχους «άριστου και αρεστού» έφτασε σίγουρα και στα δικά σας e-mail (με τον σχετικό δημοσιογραφικό σχολιασμό):
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Δημήτρης Τσάτσος, αναλαμβάνει από σήμερα τα καθήκοντα του συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Τσάτσος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ραγκούση και θα είναι σύμβουλος για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Τσάτσος απασχόλησε πριν τις εκλογές την επικαιρότητα με την τοποθέτηση του περί θεσμικής εκτροπής σε περιπτωση που το ΠΑΣΟΚ προκαλούσε εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
TVXS | Αθήνα 30.10.2009

Ερωτήματα που προκύπτουν προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (και Θεοδώρας Τζάκρη βεβαίως, βεβαίως):
  • aυτή η επιλογή έγινε εκτός της λογικής ανοικτής προκήρυξης των θέσεων και μέσω διαδικτύου;
  • ποιά θα είναι η αμοιβή του έγκριτου καθηγητή (υποτίθεται ότι οι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι κόπηκαν) και σε κάθε περίπτωση γιατί δεν ανακοινώθηκε το ποσό;
  • μήπως οι δια του τύπου ανακοινώσεις δεν μπορεί να περιλαμβάνουν τέτοιου είδους «πρακτικές λεπτομέρειες»;
  • στις προεκλογικές της δεσμεύσεις η σημερινή κυβέρνηση διακήρυττε ότι κάθε υπουργική απόφαση θα αναρτάται με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού στο διαδίκτυο; Μήπως η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει αυτές τις «πρακτικές λεπτομέρειες»;

Αυτά είναι τα καινούργια... Γιατί υπάρχουν και τα παλιά:
ποιά τα κριτήρια επιλογής, ποιά η περιγραφή της θέσης εργασίας, ποιά από τα κριτήρια της θέσης εργασίας και με ποιά βαθμολογία κάλυψε ο επιλεγείς έγκριτος καθηγητής, πόσοι ήταν οι συνυποψήφιοι του... μια απολογιστική αναφορά τέλος πάντων που θα πείθει τον μέσο Έλληνα πολίτη ότι ο υπουργός, ο εκπρόσωπος του, τον σέβεται, τον υπολογίζει και κάνει καλά τη δουλειά του, ότι οι φόροι του πιάνουν τόπο, όχι ...τσέπη !!


Θα απαντήσετε κύριε Ραγκούση ή θα βάλετε την ευειδή υφυπουργό σας να μας μιλήσει (και μιλάει και σαν ραδιόφωνο στα βραχέα... Όλο παράσιτα... χβζ... χσσσ...)

TOATOMO

Για να θυμηθούμε τα ...παλιά και να χαλαρώσουμε λιγάκι!

Παιχνίδια με τον Πρόεδρο..!



«Παλαίμαχοι συνταγματολόγοι».

2 σχόλια:

aris53m είπε...

Χουντικός δεν είναι αυτός? Κατά Παναγούλη τουλάχιστον.

Λίγο μετά την εκλογή του (σσ. ο Αλέξανδρος Παναγούλης) έρχεται σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος του γιατί είχε συγκεντρώσει στοιχεία για τη συνεργασία του Δημήτρη Τσάτσου με το χουντικό καθεστώς, με συνέπεια να αρνηθεί να συνυπάρξει με τον "προδότη" στο ίδιο κόμμα και παραιτείται. Παρέμεινε όμως στη Βουλή των Ελλήνων ως ανεξάρτητος βουλευτής. Επιμένει στις καταγγελίες του και έρχεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελο Αβέρωφ και τον Δημήτρη Τσάτσο.Δέχθηκε πολιτικές πιέσεις αλλά και απειλές για τη ζωή του για να αποσύρει τις καταγγελίες του, όπως διαρήξεις στο πολιτικό του γραφείο, μυνήματα που του αφήναν άγνωστοι κλπ.

http://www.hellaswebnews.com/node/303

Stathis είπε...

Ου γαρ έρχεται μόνο

Ο Δημήτρης Τσάτσος αποτελεί έναν από τους διαπρεπέστερους Έλληνες συνταγματολόγους. Με πλήθος μαθητών αλλά και οπαδών των επιστημονικών απόψεών του. Πριν από μερικούς μήνες, χαρακτήριζε συνταγματική εκτροπή το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ με τους θεσμούς, και την εκβιαστική προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο εκβιασμός έπιασε, το ΠΑΣΟΚ επανήλθε πανηγυρικά στην εξουσία, και σήμερα ο κ. Τσάτσος απολαμβάνει τους καρπούς του... εκβιασμού που ο ίδιος κατήγγειλε: Διορίστηκε σύμβουλος του Γιάννη Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών. Από σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, σύμβουλος του Ραγκούση!