Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ιλαροτραγικές διαδικασίες!

Θα προσπαθήσουμε, διασκεδάζοντας, να μαλακώσουμε τη στενοχώρια μας, βλέποντας και ακούγοντας όλα αυτά τα παράξενα και ιλαροτραγικά που συμβαίνουν σ’αυτές τις πρώτες μετεκλογικές μέρες και ώρες, στο νέο πολιτικό χώρο που πλέον μας κυβερνά, που κάποτε υπηρετήσαμε και τώρα τον πονάμε.

1.- Είναι ανάγκη, το συντομότερο δυνατό, ο νέος Πρωθυπουργός να σταματήσει να μιλά για διαφάνεια. Είναι προτιμότερο να μιλήσει ανοιχτά και να μας πει ξεκάθαρα ότι «Δεν μπορώ να κυβερνήσω καλά αν δεν βάλω αυτούς που εγώ θέλω, εκεί που εγώ θέλω και με τον τρόπο που εγώ θέλω.» Και δεν θα δυσκολευτεί να το κάνει. Αρκεί να θυμηθεί ότι έτσι διορίστηκε κιαυτός Αρχηγός, χωρίς αντίπαλο... Με το δαχτυλίδι του προηγούμενου, την απόλυτη στήριξη και καθοδήγηση των μεγάλων μας προστατών και τη μελαγχολική ανοχή των διαφωνούντων.

2.- Είταν λάθος του να επιλέξει Γραμματείς και Διευθυντές με αιτήσεις και διαγωνισμό. Είναι δυνατόν να νομίζει ότι θα πιστεψει ο κόσμος τις τελικές, "διαφανείς", επιλογές του; Ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης «επέλεξε» Γραμματέα του ένα κομματικό στέλεχος, συμπατριώτη του και συνεργάτη της γυναίκας του. Είναι καλύτερα, λοιπόν, να ομολογήσει αμέσως και θαραλλέα, ότι αυτές είναι πολιτικές θέσεις & χρειαζόμαστε δικούς μας, πιστούς, ανθρώπους.

3.- Δεν καταλαβαίνουμε γιατί όλη αυτή η ιλαροτραγική εκλογή, από το Εθνικό Συμβούλιο, προκατασκευασμένου, Γεν.Γραμματέα του Κόμματος.

Έπρεπε να τον διορίσει ο ίδιος ο Πρόεδρος, αφού είναι ο μόνος που τον γνώριζε, μαζί με την οικογένειά του. Με το δικαίωμα του Αρχηγού να έχει απολύτως πιστούς δίπλα του.

Ας ξεχάσουμε λοιπόν τη διαφάνεια, επι τέλους. Αφού έχουμε σίγουρη τη στήριξη των ΜΜΕ και των προστατών μας αλλά και την αναγκαστική συγκατάβαση όλων των μελών μας,τι μας χρειάζεται η περιβόητη διαφάνεια. Με την παρέμβαση, μάλιστα, του άλλου μονόχορδου υποψηφίου, τα κάναμε μούσκεμα.Κι άντε τώρα να τα….στεγνώσουμε..

4.- Η εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως γινόταν πάντα, με λίστα, από το βαθύ και ιστορικότατο κίνημά μας, έτσι έγινε και τώρα. Ο Πρόεδρος έδωσε λίστα χωρίς να σκεφτεί διαφάνειες και πράσινα άλογα και πολύ καλά έκανε...Αν δεν είταν πιστοί άνθρωποι του Αρχηγού, στο παλιό Εκτελεστικό, θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα ο ιδρυτής μας; Όχι βέβαια.. Έτσι θα τη σώσουμε και τώρα, με ένα δικό μας Πολιτικό Συμβούλιο. Θα μπορούσε βέβαια ο Πρόεδρος να βάλει ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος για Γραμματέα και όχι έναν κύριο που μάλλον δεν θα τον γνωρίζει ούτε ο θυρωρός του.. Και να προτείνει μερικά δυναμικά στελέχη στο Πολ.Συμβούλιο και όχι μόνο τους αρεστούς «κολλητούς» του..

Νομίζουμε,όμως, ότι πολύ καλά έκανε.. Καλύτερα νέοι και άγνωστοι, παρά επώνυμοι, φιλόδοξοι, δελφίνοι, που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο, με το πρώτο στραβοπάτημα. Και, ελπίζουμε, να έπαιξαν πρώτο ρόλο σ’αυτές τις αποφάσεις του, οι σοφοί σύμβουλοί του και οι έμπειροι προστάτες του. Όπως συμβαίνει και εις τας Η.Π.Α.: Αυτοί αποφασίζουν κι ο Πρόεδρος εκτελεί..

5.-
Τελειώνοντας, μια συμβουλή σε όλα τα ιστορικά στελέχη μας, που ο Πρόεδρος αποφάσισε να τα ξεκουράσει. Δεν μπορούμε να σας βλέπουμε μαραζωμένους και εξαφανισμένους.

Δυό δρόμους έχετε να διαλέξετε:

α) Να συνεργάζεστε, έστω και σαν κομπάρσοι,με πάθος για το καλό της πατρίδος και του κινήματος χειροκροτώντας τα πάντα.

β)
Να σιωπάτε με κατεβασμένο το κεφάλι, αποδεχόμενοι, δακρυσμένοι, όλα τα πιθανά στραβά κι ανάποδα,για το καλό του κόμματος και της πατρίδος..

Υπάρχει,βέβαια κι ένας τρίτος δρόμος.. Αν κάποια στιγμή ακούσετε να φωνάζει μέσα σας η κοιμισμένη συνείδησή σας, αφήστε την να ξυπνήσει και να ξεσπάσει..Θα κάνει καλό, τουλάχιστον, στην υγεία σας..

Ρεσάλτο

Δεν υπάρχουν σχόλια: