Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Θα μας κυνηγούσαν με τις πέτρες...

Αν υπουργός της Ν.Δ, δύο μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, τολμούσε να υπαινιχτεί ότι σκοπεύει να καταργήσει τις σκοπιές στα αστυνομικά τμήματα θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες…

Μάλιστα τα ΜΜΕ θα ζητούσαν την παραίτησή αφού πρώτα θα είχαν προεξοφλήσει ότι, με την κατάργηση των σκοπιών, την επόμενη φορά οι τρομοκράτες θα έμπαιναν μέσα στα αστυνομικά τμήματα!!!

Όμως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η νέα κυβέρνηση έχουν την ανοχή της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ και ένα πολιτικό κεφάλαιο που θα περάσει χρόνος μέχρι να εξαντλήσουν.

Ωστόσο περιμένουμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μιλάει λιγότερο και να αποφεύγει στις στομφώδεις διακηρύξεις. Γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα και υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθεί.

Την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως ο κ. Χρυσοχοϊδης ήταν περισσότερο σεμνός, δούλεψε συστηματικά, είχε σημαντική βοήθεια από ξένες μυστικές υπηρεσίες ( λόγω των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων) και υπήρξε τυχερός. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ( ούτε και αυτός) ότι η εξάρθρωση της 17Ν ήταν αποτέλεσμα του ατυχήματος του Θανάση Ξηρού στο λιμάνι του Πειραιά.

Τώρα οι συνθήκες δεν είναι ίδιες και είναι σχεδόν απίθανο να βοηθήσουν σωρευτικά το νέο υπουργό όλοι οι παραπάνω παράγοντες.

Λιγότερα λόγια και περισσότερη σεμνότητα λοιπόν.

e-politico

Δεν υπάρχουν σχόλια: