Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ενωτικός ο Καραμανλής στο βήμα της κεντρικής επιτροπής

Θετική εξέλιξη και κομβικό σημείο στην ιστορία της ΝΔ χαρακτήρισε ο Κώστας Καραμανλής την εκλογή του νέου προέδρου από την βάση, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ενόψει του συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου.

«Δεν χωρούν αντεγκλήσεις και προσωπικοί διαξιφισμοί», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας ενότητα, συνοχή και στήριξη στον νέο πρόεδρο.


Να βάλουμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ"


Με αυτή την φράση του Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, όπου θα ανοίξει και ο κύκλος των εσωκομματικών εκλογών και του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου.


Ο κ. Καραμανλής από το βήμα δήλωσε ότι δεσμεύεται να στηρίξει τον νέο πρόεδρο από την πρώτη κιόλας ημέρας της θητείας του και επισήμανε την ανάγκη για ομοψυχία και ενότητα στο εσωτερικό της παράταξης.


Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενότητα του κόμματος είναι «να βάλουμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ" και να προτάξουμε τις Αρχές που μας ενώνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής θυμίζοντας ότι η ΝΔ είναι η παράταξη «που υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος».



Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία του νέου προέδρου, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε θετική την απόφαση η εκλογή να γίνει από τη βάση, ενώ υπογράμμισε ότι θα παραμείνει ενεργό μέλος της παράταξης.



Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει τις αλλαγές στο καταστατικό για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος από την βάση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση για την πρόταση Αβραμόπουλου να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: