Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Κατηγορώ για Χατζηγάκη και για το κλείσιμο των συνόρων!


Έρευνα για τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη 

 

Διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες απο Ρουμανία και Βουλγαρία



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κινήσει την επίσημη διαδικασία έρευνας σε ό,τι αφορά τις αντισταθμιστικές πληρωμές ύψους 425 εκατ. ευρώ, που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) κατά τη διάρκεια των ετών 2008 και 2009.
Η Επιτροπή έχει αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα αυτών των ενισχύσεων με την εσωτερική αγορά, αμφισβητώντας επί της ουσίας αν το μέγεθος των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα ήταν τόσο μεγάλο, όσο δηλώθηκε.
Την ίδια ώρα Βούλγαροι και Ρουμάνοι εμπειρογνώμονες βρίσκονται σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερώσουν τις...
αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα εμπορεύματά τους, εξαιτίας των μπλόκων που έχουν στήσει οι Έλληνες αγρότες στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Επιστολή στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου απέστειλε το Ελληνοβουλγαρικό Επιμελητήριο με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών στα ελληνο - βουλγαρικά σύνορα προκαλούν τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου και κατά συνέπεια στις διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: