Σε πολιτική απομόνωση οδηγεί η Ρηγίλλης τον Κ. Καραμανλή, αποφεύγοντας να τον στηρίξει επισήμως για την ευχαριστήρια επιστολή στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Ζίμενς, Μιχ. Χριστοφοράκο.
Η υπόθεση προκαλεί νέο διχασμό στη Ν.Δ., την ώρα που το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει κατάθεση του τέως πρωθυπουργού στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή που συστήνεται με ομόφωνη απόφαση της Βουλής.
Κομματικοί παράγοντες κάνουν λόγο για αποκαθήλωση του κ. Καραμανλή, καθώς εκτιμούν ότι η νέα ηγεσία της Ν.Δ. δεν θέλει να...
χρεωθεί πολιτικά μια υπόθεση που δεν ελέγχει και τις διαστάσεις της οποίας αγνοεί, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.
Το μήνυμα είναι ότι για την υπόθεση «πρέπει να βγει μπροστά ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός» πριν υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη δήλωση του κόμματος.
Ο κ. Καραμανλής, ωστόσο, είναι οργισμένος από την παρατεταμένη σιωπή της Ρηγίλλης και κυρίως από τις βολές στελεχών που βρίσκονται δίπλα στον Αντ. Σαμαρά, όπως ο Βασ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος επιμένει ότι απαιτούνται εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Καραμανλή για την επίμαχη επιστολή.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο τέως πρωθυπουργός διεμήνυσε, μέσω συνεργατών του, ότι δεν προτίθεται να παρέμβει δημόσια.
«Όλα έχουν εξηγηθεί με απόλυτα πειστικό τρόπο», ήταν το δικό του σχόλιο, με αποδέκτες κυρίως στο εσωκομματικό πεδίο.
Από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή, πάντως, εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ο τέως πρωθυπουργός να προσέλθει τόσο στην Εξεταστική για τη Ζίμενς όσο και για το Βατοπέδι, για το οποίο επίσης εκτιμάται ότι θα κληθεί από την πλευρά της πλειοψηφίας ως μάρτυρας.
Για τη Ζίμενς και την επιστολή προς Χριστοφοράκο αξιοσημείωτο είναι, εξάλλου, ότι τον κ. Καραμανλή ανέλαβε να υπερασπιστεί χθες στη Βουλή- με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Σαμαρά, κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος βρίσκεται εκτός του νέου κομματικού οργανογράμματος.
Τα Νέα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου