Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ένα ακέφαλο υπουργείο ...με τους δεξιούς αγρότες να θέλουν τα χρήματα τους...


...τα οποία έχει πάρει η κυβέρνηση από την ΕΕ και δεν τους τα έχει δώσει ακόμη!


Χθες μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κανελλόπουλος ενώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ, κατεξοχήν αρμόδιος οργανισμός για την ψηφιοποίηση του αγροτικού μητρώου και την κατανομή των επιδοτήσεων, παραμένει ακέφαλος.
Το μπάχαλο στο υπουργείο είναι πρωτοφανές καθώς ο νέος γενικός δεν μπορεί να έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες πριν δημοσιευθεί το όνομά του στο ΦΕΚ σε τρεις περίπου εβδομάδες.
Η Μπατζελή καλεί τους αγρότες σε διάλογο αλλά δεν υπάρχει κανείς να δώσει εντολές για τις εκταμιεύσεις των ποσών που τους χρωστάει .
Πολύ πριν από τα Χριστούγεννα, στις 14 Δεκεμβρίου, αναφερθήκαμε στο πρόβλημα με τις επιδοτήσεις οι οποίες δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των αγροτών , παρά ένα μέρος τους, με αποτέλεσμα σήμερα οι αγρότες να βρίσκονται στους δρόμους.
Ρωτουσαμε τότε: Τι γίνεται με τις επιδοτήσεις των αγροτών, πότε θα καταβληθούν;   (κλικ εδώ)!
Και κάτι ακόμη για τον νέο γραμματέα, έτσι για να καταλάβετε πως παίζεται το παιχνίδι και για να καταλάβουν οι αγρότες τι τους περιμένει. 
Ο Κανελλόπουλος ήταν ο πρώτος επικεφαλής του...
ΣΔΟΕ στα μέσα της δεκαετίας του 1990 που όταν ανέλαβε να φτιάξει την υπηρεσία, έκανε μπάχαλο το υπουργείο Οικονομικών επιλέγοντας ως ελεγκτές τους εισπράκτορες και όχι τους εφοριακούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα από τότε να προκύψουν σοβαρά ζητήματα παράνομων συναλλαγών και διαφθοράς στους κόλπους του ΣΔΟΕ.
Το 2001 τον διαδέχθηκε στη θέση του (σς άγνωστο μέχρι σήμερα για ποιον λόγο) ο Δημήτρης Μπατζελής, που ως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, είχε εξαπολύσει κυνηγητό κατά των εκδοτών των δεξιών εφημερίδων και κατά όσων μάχονταν εναντίον του συστήματος Σημίτη.
Ο Μπατζελής είναι αδελφός της Μπατζελή και σήμερα υπηρετεί στο γραφείο της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Θα δείτε λοιπόν, τι έχει να συμβεί το επόμενο διάστημα, όταν θα λήξουν οι κινητοποιήσεις και κάπως έτσι εξηγείται γιατί η Μπατζελή, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, τα βάζει με τον νεαρό και δυναμικό αγροτοσυνδικαλιστή των Σερρών Αραμπατζή ο οποίος είναι δεξιός.
παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: