Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Γιατί ενόχλησε τον Stefanos η δημοσκόπηση της GPO - Δεν του ήρθαν όλα... κεντροαριστερά

Ενόχλησε και μάλιστα πάρα πολύ τον Στέφανο Κασσελάκη η δημοσκόπηση της GPO για την Κεντροαριστερά
που δημοσίευσαν τα «Παραπολιτικά» το περασμένο Σάββατο, με ορισμένες... εκρήξεις οργής να ακούγονται στην Κουμουνδούρου, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth.
Όσον αφορά το γιατί η σφυγμομέτρηση αυτή του... «έκατσε στο λαιμό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αυτό συνέβη για πολύ συγκεκριμένους λόγους:...
Αφενός, γιατί αποτελεί απτή απόδειξη πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πολιτικά «τελειωμένος», παίρνοντας προβάδισμα στο ερώτημα που τέθηκε σε σχέση με το ποιος είναι ο πλέον επιθυμητός να ηγηθεί του χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιώργος Τσίπρας, φαίνεται πως κερδίζει πόντους, παρόλο που... δημοσκοπήσεις κατά παραγγελίαν της Κουμουνδούρου επεδίωκαν να τον «βυθίσουν» ακόμα και κάτω από τον Ευάγγελο Αντώναρο.
Αφετέρου, γιατί ρόλο για την Κεντροαριστερά φαίνεται πως διεκδικεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος μάλιστα έχει αρκετούς υποστηρικτές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ζαχαριάδης. Τέλος, όπως σημειώνει η στήλη, αυτό που ενόχλησε πιο πολύ απ'όλα τον Κασσελάκη είναι ότι αυτή η δημοσκόπηση προβλήθηκε παντού όλο το Σαββατοκύριακο, κάτι επιζήμιο για το επικοινωνιακό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο άλλωστε επιχειρεί να επενδύσει ιδιαίτερα.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– Στον λαιμό του έκατσε του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της GPO για την κεντροαριστερά, που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο στα Παραπολιτικά. Κάποιες… εκρήξεις οργής ακούστηκαν στην Κουμουνδούρου, αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν έρχονται όλα δεξιά, ή μάλλον κεντροαριστερά, πρόεδρε. 
Θα ρωτήσετε, γιατί ενοχλήθηκε ο Κασσελάκης από τα ευρήματα της έρευνας; Πρώτον, γιατί πήρε κεφάλι ο Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα ποιος να ηγηθεί της κεντροαριστεράς την επομένη των ευρωεκλογών. Ακόμα και ο Ανδρουλάκης βρέθηκε δεύτερος στις προτιμήσεις. 
Δεύτερον, γιατί υπάρχει μια μέτρηση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαιώνει ότι το όνομα «Τσίπρας» ζει και βασιλεύει. Στη λίστα με τις προτιμήσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών, αίφνης ο Γιώργος Τσίπρας εμφανίζεται έκτος σε δημοφιλία, με 15,3%, από εκεί που κάποιες «φίλιες» δημοσκοπήσεις τον εμφάνιζαν κάτω και από τον Αντώναρο. Μάλιστα, κλείνει και την ψαλίδα από τους Φαραντούρη και Μπεκατώρου. 
Το τρίτο ενοχλητικό στοιχείο είναι πως, αίφνης, εμφανίζεται και ο δήμαρχος Χάρης Δούκας με ένα 5,4% να διεκδικεί ρόλο για την κεντροαριστερά -ένα πρόσωπο που υποστηρίζουν αρκετοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ζαχαριάδης. 
Τέλος, το πιο ενοχλητικό απ’ όλα ήταν ότι η δημοσκόπηση έπαιξε τρελά και παντού, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, όλο το Σαββατοκύριακο. Και αυτό πάει πολύ για τα θέλω του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: