Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να πιέσει τις πολυεθνικές για να μειώσει τις τιμές

«Να μην γυρίσουμε πίσω»
, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε πολίτες στο Αίγιο εν όψει των ευρωεκλογών.
Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το best.gr αναφέρθηκε ότι πλέον «η Ελλάδα έχει το θάρρος να υψώσει το ανάστημά της στις πολυεθνικές», αφήνοντας αιχμές και για την αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μας λένε από την αντιπολίτευση γιατί το κάναμε και τους απαντώ, εσείς είστε δηλαδή με τις πολυεθνικές;» και εξήγησε ότι η επιστολή εστάλη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «γιατί θέλουμε να πιέσουμε τις πολυεθνικές να μην πωλούν στην Ελλάδα σε διαφορετικές τιμές»...
«Απευθύνομαι σε όσους ψήφισαν ΝΔ και τώρα μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: «Είναι σημαντικό αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά να μην γυρίσουμε πίσω».
Σημείωσε επίσης ότι «όταν θα ξαναπάω στις Βρυξέλες να λέω ότι είμαι ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος στην Ευρώπη. Θέλω να αξιοποιήσω τη δύναμη που θα αποτυπωθεί στις εκλογές για να διαπραγματευτώ στις Βρυξέλλες».
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης να μην γυρίσουμε πίσω και είπε χαρακτηριστικά: «μιλάω για επιστροφή στο παρελθόν γιατί δεν μιλούν για την Ευρώπη αλλά τάζουν 45 δις στην 4ετια για να θεραπεύσουν κάθε παθογένεια αλλά αυτή η πολιτική μας γυρίζει πίσω στο 2015. Και το λένε αν και γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και αυτό θα μας οδηγούσε σε χρεοκοπία».

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας του πήγε στην Πάτρα* όπου και μίλησε σε πολίτες. 

*


Δεν υπάρχουν σχόλια: