Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Η Prorata... ψηφίζει Τσίπρα και όχι Κασσελάκη - Πώς "γκρεμίζει" τον ΣΥΡΙΖΑ μια ανάσα πριν τις Ευρωεκλογές

Μια πολύ διαφορετική εικόνα σε σχέση με τις υπόλοιπες «σφυγμομετρήσεις» παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Prorata, που δημοσιεύθηκε στο iefimerida, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth.
Οι μετρήσεις της προκαλούν έκπληξη και καταμαρτυρούν σημαντικές ανατροπές, τόσο σε σχέση με τη δεύτερη θέση, όπου ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει προβάδισμα σαφές σε σχέση με τον... νέο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, όσο και για τη Νέα Δημοκρατία, που στο εύρος της εκλογικής επιρροής προσεγγίζει μέχρι και το 37%.
Όπως βέβαια υπενθυμίζει η στήλη, η Prorata - που συνεργαζόταν κατά βάση με την «Εφημερίδα των...Συντακτών» - ήταν εκείνη που πήγαινε και πριν τις εκλογές κόντρα στο ρεύμα, επιμένοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας όδευαν προς την κάλπη πανίσχυροι, με τα αποτελέσματα να είναι εν τέλει εντελώς διαφορετικά. Τώρα, με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει πως έχει αφήσει οριστικά πίσω το κεφάλαιο «Τσίπρας» πράττει το εντελώς αντίθετο, ευρισκόμενη και πάλι απέναντι στις έρευνες των άλλων εταιριών.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth 

– Με εξαιρετικά μεγάλο (ομολογώ) ενδιαφέρον διάβασα τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Prorata, η οποία δημοσιεύθηκε στο καλό site iefimerida του πολυαγαπημένου φίλου μου Χρήστου Ράπτη. 
Δεν σας κρύβω ότι δεν πίστευα στα μάτια μου με τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, έχοντας και μια ολίγον πρόχειρη εικόνα του τι δείχνουν οι υπόλοιπες εταιρείες. 
Περί ορέξεως, όμως, είπαμε, κολοκυθόπιτα. 
Εν προκειμένω, πιστέψτε με ότι δεν μου πέφτει λόγος αν η συγκεκριμένη εταιρεία θέλει να δείξει τη ΝΔ στο 37%, τον πρόεδρο Ανδρουλάκη στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη τρίτο με διαφορά. Απλώς αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι η Prorata, αν δεν κάνω λάθος, είχε κάνει καριέρα διενεργώντας έρευνες για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». Μάλιστα, αν δεν με έχει προδώσει η μνήμη μου, πήγαινε και κόντρα στην τάση των υπόλοιπων εταιρειών, επιμένοντας για ένα μεγάλο (χρονικό) διάστημα να δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα πανίσχυρους. 
Τελικώς τα ευρήματα δεν επιβεβαιώθηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς ωστόσο κανείς να το θυμάται. Εδώ σε λίγο θα ξεχάσουν στον νέο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάποια στιγμή ήταν αρχηγός ο Αλέξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: