Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Τοξικότητα και ψέματα σε lifestyle περιτύλιγμα - Συνεχίζουν να τάζουν δεκάδες δισ. ευρώ που δεν υπάρχουν

Με αναφορές στον χθεσινό θρίαμβο του Παναθηναϊκού ξεκίνησε την ομιλία του στην Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι η νίκη του στον τελικό ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον ελληνικό αθλητισμό.
Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς φίλους στο νησί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την ελπίδα να κερδίσει και ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference League.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οδεύουμε σε μια ακόμη «χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό» και συνεχάρη τους... επαγγελματίες του κλάδου για την προσπάθειά τους να διαφυλάξουν το τουριστικό προϊόν του νησιού.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου, την πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ για να εξασφαλίσει 36 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.
«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ψήφο στην Νέα Δημοκρατία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε την ομιλία του:

Άσκησε μάλιστα κριτική στην αντιπολίτευση, εκφράζοντας τη λύπη του ότι δεν ακούμε τίποτα για τα μεγάλα στοιχήματα της Ευρώπης την επόμενη ημέρα.
«Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι αισθάνομαι ότι ξαναζούμε μια επανάληψη ενός προεκλογικού έργου και ρητορικής η οποία έχει πληγώσει τη χώρα. Μπορεί αυτή τη φορά πιο lifestyle περιτύλιγμα και πολιτικές επικοινωνίας. Δεν κρίνω, ο κάθε πολιτικός αρχηγός μπορεί να επικοινωνεί με όποιον τρόπο νομίζει« είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ωστόσο υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά που δεν έχουν αλλάξει: Το πρώτο είναι η τοξικότητα και το ψέμα, είναι ακριβώς το ίδιο με την εποχή ΣΥΡΙΖα. Και το δεύτερο το τάξιμο δισεκατομμυριων για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων για τα οποία δεν υπάρχουν πόροι για να γίνουν πράξη».

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων:


«Θέλω να κάνω μια αναφορά σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία, αυτή του Παναθηναϊκού, για την κατάκτηση της 7ης Ευρωλίγκας, και μακάρι να έχουμε κι άλλες ανάλογες επιτυχίες αυτή την εβδομάδα σε άλλο σπορ», εννοώντας τον τελικό του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα.
«Οι εκλογές δεν συμπίπτουν με βουλευτικές ή τοπικές εκλογές και καταλαβαίνω γιατί μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και ότι δεν έχουν ίσως τόσο μεγάλη σημασία. Είναι εσφαλμένη η σκέψη, γιατί οι αποφάσεις στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία θα επηρεάσουν σημαντικά τις ζωές μας και ειδικά στα Επτάνησα, που είναι και πιο κοντά γεωγραφικά στην Ευρώπη.
Θυμάστε εδώ πως στην περίοδο του κορωνοϊού τα κλείσαμε όλα, αλλά ανοίξαμε τον τουρισμό και πάμε φέτος για χρονιά ρεκόρ. Πήραμε σημαντικές αποφάσεις για να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας και το καταφέραμε με το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Ελλάδα εξασφάλισε 36 δισ. από αυτή τη χρηματοδότηση. Δείτε τα έργα που θα γίνουν στα νοσοκομεία, για παράδειγμα» είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας άλλη μία αναφορά για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ΕΣΥ και για δωρεάν μαστογραφίες στις γυναίκες.

«Εντοπίσαμε 20.000 γυναίκες που είχαν καρκίνο του μαστού και δεν το γνώριζαν. Αλλά τώρα θα γίνουν καλά» είπε.
Για την Παιδεία, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους 36.000 διαδραστικούς πίνακες που θα τοποθετηθούν στα σχολεία με τη νέα περίοδο. «Ολα αυτά με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αν δεν είχαμε ισχυρή φωνή, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για το ΕΣΠΑ, που είναι σημαντικό ιδιαίτερα στην περιφέρεια, όπου έχει αυξηθεί κατά 30%».

«Προσωπική δέσμευση να βελτιωθεί το σύστημα ύδρευσης στη Κέρκυρα. Προσωπική μου δέσμευση να το δρομολογήσουμε μετά τις εκλογές» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.
«Μετατρέψαμε τις διαφορές μας με την Τουρκία, εμπλέξαμε την Ευρώπη στο μεταναστευτικό, που μπορεί να φαντάζει μακρινό εδώ, αλλά για τη Θράκη και τα νησιά στο Αιγαίο δεν ήταν έτσι. Και η κυβέρνηση διασφάλισε τα σύνορα της χώρας με σύμμαχο την Ευρώπη» είπε ακόμη.

«Σήμερα πηγαίνουμε με το κεφάλι ψηλά στην Ευρώπη. Οχι ως μαύρο πρόβατο, αλλά ως μια χώρα που μπορεί να πηγαίνει όχι για να λέει τα προβλήματά της, αλλά να συμμετέχει στις εξελίξεις ως μια ισχυρή χώρα στην Ευρώπη».

Στην ακρίβεια… Ο «ελέφαντας του δωματίου», το θέμα που ταλανίζει τα περισσότερα νοικοκυριά. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Ομως η απάντηση στην ακρίβεια είναι οι καλύτεροι μισθοί και συντάξεις. Και αυτό συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Λέω στους ξενοδόχους να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να βρουν καλούς υπαλλήλους και έτσι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα και γι’ αυτούς.

«Εστειλα στην πρόεδρο της Κομισιόν με τόνο αυστηρό για τις τιμές των πολυεθνικών, ζητώντας την βοήθεια της Ευρώπης γιατί το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες χώρες. Και η αριστερά τα έβαλε μαζί μας γι’ αυτό. Επειδή δίνουμε τον αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας. Και μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει και στο δημογραφικό πρόβλημα όλης της Ευρώπης. Εμείς είμαστε που δώσαμε μια ανάσα με αύξηση του επιδόματος γέννας»
Καλό να νοικιάζονται τα διαμερίσματα σε airbnb, αλλά αυτό δημιουργεί και πιέσεις. Και πρέπει να βρούμε λύσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους πάνω σε αυτό. Εκεί ήρθε και το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις σε ένα σημαντικό πρόβλημα. Για αυτό σας εξήγησα πως όσα γίνονται σε Βρυξέλλες και Στρασβούργου, μας επηρεάζουν όλους. 
Πρέπει η ΝΔ να είναι ισχυρή μετά τις εκλογές. 
Η εντολή εξέπληξε ευχάριστα εμας. Είναι εντολή ευθύνης για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά. Είναι εντολή αλλαγών που υλοποιούμε με συνέπεια. Είτε με αυξήσεις στους δημοσίους, είτε για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Εμείς στηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά πρέπει να επενδύσουμε και σε μη κρατικά πανεπιστήμια. Ηταν μια ανορθογραφία της χώρας. Γίνονται βασικές μεταρρυθμίσεις στην ψηφιακή διακυβέρνηση. Κάνουμε πράξη την πάταξη στην φοροδιαφυγή. Κάνουμε παρεμβάσεις γιατί περιορίζοντας την φοροδιαφυγή, έχουμε περισσότερα έσοδα για υγεία, ασφάλεια, κοινωνική πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: