Οκτώ τροφές που κόβουν την όρεξη
Εκτός από τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά που παρατείνουν τον κορεσμό, υπάρχουν κάποιες τροφές που καταστέλλουν την όρεξη και η βασική διαφορά τους από άλλες, είναι η περιεκτικότητά τους σε συγκεκριμένες βιοδραστικές ενώσεις.
Αυτά είναι:
- Καφεΐνη
- Κατεχίνες
- Γαλλικό οξύ
- Ανθοκυανίνες
- Βήτα-γλυκάνη
- Πολυφαινόλες
- Ελευρωπαΐνη
- Κερσετίνη
Οι παραπάνω ουσίες εντοπίζονται στα παρακάτω τρόφιμα.
Πράσινο τσάι (κατεχίνες). Το πράσινο τσάι λόγω της περιεκτικότητάς του σε κατεχίνες ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Σταφύλια με κουκούτσια (ανθοκυανίνες). Οι ανθοκυανίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και παρατείνουν το αίσθημα πληρότητας.
Κανέλα (πολυφαινόλες). Η κανένα είναι ένα μπαχαρικό με αντιοξειδωτική δράση και πολυφαινόλες που καθυστερούν την πείνα μετά από ένα γεύμα.
Πιπεριές (καψαϊκίνη). Η καψαϊκίνη, μεταξύ άλλων, ενισχύσει την οξείδωση του λίπους στον λιπώδη ιστό και να οδηγήσει σε μείωση του κοιλιακού λίπους.
Βρόμη (βήτα-γλυκάνη). Η βήτα-γλυκάνη ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης και της χοληστερίνης, ενισχύοντας έτσι την απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα προστατεύει το γαστρεντερικό σύστημα.
Ρόδι (γαλλικό οξύ)
Ελαιόλαδο (ελευρωπαΐνη)
Μήλα (κερσετίνη). Η κερσετίνη μεταξύ άλλων θεωρείται ότι προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, φλεγμονές και αλλεργίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου