Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Η ανατίναξη του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη και η μεγάλη... χορηγία του στον Μητσοτάκη

Η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα και η δημιουργία συνθηκών για να κυβερνάει ο Μητσοτάκης τουλάχιστον έως το 2031, περνάνε μέσα από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο αρχηγός Στέφανος, όλα τα... σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει!
Ο Κασσελάκης βγαίνει πιο ενισχυμένος σε έναν διαρκώς... αποδυναμωμένο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα διασπάται σε... δόσεις και θα συνεχίζει το καθοδικό σπιράλ. 
Κάποια στιγμή, θα βρεθεί το σημείο ισορροπίας, αλλά το κόμμα θα είναι αποκλειστικά ελεγχόμενο από τον πολιτικά... αφελή και ανεπαρκή Στέφανο! Έχουν ήδη φύγει κορυφαία στελέχη και θα ακολουθήσουν και άλλα. Αυτό είναι... ευλογία για τον Κασσελάκη, ο οποίος θα φτιάξει ένα κόμμα στα μέτρα του. Θα αλλάξει και όνομα στην πορεία, ενώ οι πρώην σύντροφοι θα ψάχνουν να... στεγαστούν σε κάποιο νέο... απόκομμα, στο ΠΑΣΟΚ ή στον Βαρουφάκη! ...

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης


Ο Κασσελάκης βέβαια θα κριθεί στις Ευρωεκλογές, αλλά ακόμη και αν φάει ένα μεγάλο... στραπάτσο, οι αντιδράσεις που θα έχει θα είναι μάλλον... χλιαρές.
Ο πολιτικός λόγος του Κασσελάκη και οι κινήσεις του δείχνουν έναν επιπόλαιο και παρορμητικό τύπο, ο οποίος δεν ξέρει από πολιτική, αλλά ξέρει να απαντάει ορθά κοφτά και να μην κρύβει τα λόγια του. "Χώνεται" άσχημα όταν πρέπει και σφάζει με το... γάντι, όταν... δεν πρέπει! Σίγουρα όμως, με τον τρόπο του, ξέρει να "καθαρίζει" τα... παράσιτα που είχε μέσα στο κόμμα του. Όσοι είχαν "χτίσει" καριέρες τα τελευταία 15-20 χρόνια ως "προοδευτικοί", "ευαίσθητοι", "αλληλέγγυοι", "προστάτες του λαού" και άλλες τέτοιες ουρανομήκεις... ανοησίες, τώρα βρίσκονται επί της ουσίας εκτός ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Κασσελάκης οδηγεί σε αναδιάταξη το πολιτικό σκηνικό της χώρας και θα μετατοπίσει το κέντρο βάρους της αντιπαράθεσης σε άλλη... διάσταση. 
Στο εξής θα διαγκωνίζονται εντός και εκτός Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, οι ανεξάρτητοι που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας για το ποιος θα πάρει περισσότερους από την εκλογική βάση.
Η παλαιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα είναι στον προσωποπαγή ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, αναμένεται να δώσει ρέστα και τα αλληλοκαρφώματα με αυτούς που έμειναν μαζί με το... παιδί από το Μαϊάμι, θα πηγαίνουν... σύννεφο.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, το ΠΑΣΟΚ θα προωθήσει στρατηγική δεύτερου κόμματος στοχεύοντας στη βάση του διαιρεμένου ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επαναπατρίσει παλαιούς συντρόφους που... λοξοδρόμησαν.
Από την άλλη πλευρά, ο Κουτσούμπας θα λέει στη Βουλή ότι "αυτοί είναι", ενώ η Κωνσταντοπούλου, μπορεί να δει τον Βαρουφάκη να παίρνει κόσμο ενόψει Ευρωεκλογών, αφήνοντας την ακόμη πιο πολύ στο περιθώριο.

Η κατακερματισμένη Αριστερά είναι η... χαρά του Μητσοτάκη, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στις τελευταίες εκλογές, η Κεντροαριστερά και η Αριστερά ήταν μετά από πολλά χρόνια, μειοψηφία σε σχέση με την Κεντροδεξιά και τη Δεξιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, από τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 40,56% και από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας 40,53%!

Δεν ξέρουμε αν ο Κασσελάκης μπορεί να προσδοκά σε άντληση ψήφων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά μάλλον το αντίθετο μπορεί να συμβεί, ενώ στους ωφελημένους θα καταγραφεί το ΚΚΕ. Μάλιστα, με τον Πολάκη δίπλα του, ο... αγριεμένος Στέφανος δείχνει να βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του, ο οποίος αποτέλεσε τον "χρυσό χορηγό" του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού της χώρας!

Η χώρα έχει ανάγκη την κατακερματισμένη Κεντρο-Αριστερά, για να μπορέσει απρόσκοπτα ο Μητσοτάκης να κάνει ακόμη πιο ισχυρή τη χώρα. Και αυτό το ξέρει κατά βάθος, η συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού. Μετά τον Μητσοτάκη, απλά βρίσκεται το χάος, κυριολεκτικά και μεταφορικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: