Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Η πολιτική του "ογκόλιθου" Ανδρουλάκη...

Ο Ανδρουλάκης έχει κάνει τις επιλογές του

Ο σύντροφος Ανδρουλάκης είπε ότι θα πάρουν τα λεφτά από τους καπιτάλες που παράγουν ρεύμα και θα τα δώσουν στον λαό. 
Τρέμε ντουνιά. Προβλέπουμε μέχρι και ομάδες κρούσης για ντου στα σπίτια των καπιταλιστών. 
Ή αλλιώς, λεφτά υπάρχουν. 
Το κακό με τον Νίκο δεν είναι ότι πήρε τον δρόμο του λαϊκισμού. Αλλά ότι έχει την ατυχία να έχει απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα. Το αυθεντικό, δηλαδή. Τι να τις κάνει ο λαός τις αποτιμήσεις.
Στο μεταξύ, ο Νίκος ο Ανδρουλάκης ο σοσιαλιστής δεν έχει βρει να πει μία κουβέντα για τον Βλαδίμηρο... 
Για την ακρίβεια, λοιπόν, φταίνε οι επιχειρηματίες και όχι οι ολιγάρχες του Πούτιν που αιματοκύλησαν την Ουκρανία. Αυτό τον δρόμο αποφάσισε να τραβήξει το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτόν ψήφισαν για αρχηγό τους οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Αν τώρα ισχυριστεί κανείς ότι δεν ήξερε, ένα δίκιο θα το έχει. 
Ο Νίκος ο Ανδρουλάκης τώρα αρχίζει να μιλάει. Αυτό συμβαίνει κατά κάποιον τρόπο αναγκαστικά, επειδή δεν μπορεί άλλο να δοξάζεται κρυπτόμενος. Κι όσο μιλάει θα εκτίθεται. Τουλάχιστον στα μάτια των κεντρώων ψηφοφόρων. 
Μπορεί από την άλλη να κερδίζει σε άλλα ακροατήρια: Στους πουτινόφιλους και στους οπαδούς της Οκτωβριανής επανάστασης. Από το ΠΑΣΟΚ της Φώφης μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη υπάρχει ένας Νίκος δρόμος.

Για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ στρέφει και πάλι τα βέλη του απέναντι στην επιχειρηματικότητα. Αυτό κρατάμε. 
Τη στροφή του κόμματος σε θέσεις που θυμίζουν τις θέσεις των πρώτων χρόνων του Παπανδρεϊσμού. Ναι, τότε με τον τρόπο αυτόν ο Ανδρέας Παπανδρέου κατατρόπωσε την αριστερά. Αλλά δεν βρισκόμαστε ούτε στο 1976, ούτε στο 1981. Και στο μεταξύ έχουμε συμφωνήσει ότι εκείνο το ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, υπερχρέωσε την χώρα και ότι το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ, του Βαγγέλη Βενιζέλου, έσωσε την χώρα από το χάος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πετάει στα σκουπίδια όλη αυτή τη διαδρομή και θέλει να ανοίξει τη χρονοκάψουλα από το 1981.

Στην Ελλάδα έχουν πλέον δημιουργηθεί δύο μπλοκ με την υπογραφή του Νίκου Ανδρουλάκη. 
Το ένα είναι της αριστεράς και των πουτινολάγνων και το άλλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και των οπαδών της φιλελεύθερης δημοκρατίας. 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης διάλεξε στρατόπεδο. 
Μένει να δει τι θα κάνουν και οι ψηφοφόροι του, που καλούνται να διαλέξουν με βάση τις επιλογές του αρχηγού τους...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: