Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Η διαπλοκή έγινε πιο ισχυρή

Ο πολιτικός κόσμος είναι ο ένας πόλος εξουσίας. Ο άλλος είναι ο κόσμος της Οικονομίας, τα λεγόμενα οικονομικά συμφέροντα. Κι εκεί τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει!
Πιστεύαμε ότι στο παιγνίδι της Οικονομίας θα έμπαιναν περισσότεροι παίκτες και έτσι θα μειωνότανε αισθητά η επίδραση της διαπλοκής. 
Επενδύσεις πράγματι έγιναν και εμφανίστηκαν νέοι επενδυτές από το εξωτερικό, αλλά οι δουλειές τους δεν βρίσκονται σε άμεση σχέση με το ελληνικό δημόσιο. Έτσι η βασική ομάδα της παλιάς διαπλοκής παρέμεινε η ίδια και ενισχύθηκε σημαντικά, καθώς αυξήθηκε και ο κύκλος των εργασιών τους. Και πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτός ο κύκλος εργασιών θα... φτάσει σε απίστευτα ύψη λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η διαπλοκή, κύριε Πρόεδρε, έγινε πιο ισχυρή. 
Το ερώτημα είναι αν θελήσει να παρέμβει πιο αποφασιστικά στις πολιτικές εξελίξεις απ’ ότι το έχει κάνει μέχρι σήμερα και με δεδομένη την μεγάλη συγκέντρωση δύναμης που έχει πετύχει. 
Γιατί να το κάνει; 
Για να σταθεροποιήσει τα κέρδη της, για να εξασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι κανόνες του παιγνιδιού στο ορατό μέλλον. Οι οποίοι κανόνες δεν άλλαξαν ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ ούτε και επί των ημερών της ΝΔ. Με έναν τρόπο η εξουσία πίστεψε ότι ήταν πιο ισχυρή από τα συμφέροντα και ότι μπορούσε να τα “χαλιναγωγήσει”.
Είναι έτσι; 
Ασφαλώς και όχι! Κι αυτή την φορά τα συμφέροντα θα θελήσουν να ελέγξουν πιο αποτελεσματικά τις εξελίξεις, βρίσκοντας τα ίδια τον “επόμενο”. 
Θα προσπαθήσουν, δηλαδή, να προλάβουν τις εξελίξεις. Δύο φορές την έχουν “γλιτώσει” μέχρι σήμερα. Την τρίτη δεν θα θελήσουν να την αφήσουν στην τύχη.

Ο φιλελεύθερος

Καλημέρα Κύριε Πρόεδρε

Δεν υπάρχουν σχόλια: