Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Ο «εκτσογλανισμός» της πολιτικής ζωής καθ’ οδόν προς τις κάλπες

Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών με αρνητικούς πρωταγωνιστές κάποια από τα στελέχη και ορισμένους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνουν τα βορβορώδη βάθη τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να προσδώσει στο πολιτικό σκηνικό. 
Αποτελούν δε, κατά τη γαλάζια προσέγγιση, την καλύτερη τεκμηρίωση της διάγνωσης του πρωθυπουργού για την πολιτική τακτική της Κουμουνδούρου.
Τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Χριστόφορος Βερναρδάκης... το πάλαι ποτέ, και νυν αντεπιστέλλον, μέλος του στενού πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου της «πρώτης φοράς», παρομοίαζε την υπουργό Παιδείας με τη μητροκτόνο Πισπιρίγκου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανασύρει από το πολιτικό λεξιλόγιο, έναν νεολογισμό που προκάλεσε αίσθηση.
«Αυτός ο βερναρδακισμός είναι ουσιαστικά ένας πολακισμός. Είναι Συριζαϊκός φαρισαϊσμός… Είναι αυτό που έχει αποκαλεστεί ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής. Είναι το τελευταίο κομμάτι του λαϊκισμού», είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή είναι η έμπρακτη επιβεβαίωση της «προφητείας», με την οποία ο πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει για την τοξικότητα με την οποία θα δηλητηριάζει καθημερινά την πολιτική ατμόσφαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η χυδαιότητα χωρίς σύνορα την οποία είχε στηλιτεύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανατροφοδοτείται συνεχώς. Στο διαβόητο ηθικό πλεονέκτημα, με τα «τρία μέτρα κάτω από τη γη», τα «μαχαίρια» και «η μητροκτονία» των «προπατόρων» Πολάκη, Φίλη, η Βερναρδάκη, δημιουργείται η «φυσική προέκταση» του.
Αυτή υποστηρίζεται από τα απανωτά κρούσματα πολιτικού εκχυδαϊσμού, στον οποίο κατατάσσονται οι ενέργειες της Άννας Βαγενά, του Χάρη Μαμουλάκη, του Χρήστου Σπίρτζη και του Γιώργου Τσίπρα.

Την πολιτική συνεισφορά τους στο δημόσιο διάλογο εξέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τον Γιάννη Οικονόμου, να σημειώνει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση με όχημα την αθλιότητα και τους χυδαίους υπαινιγμούς πάνω σε αυτή την τραγωδία προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά και κομματικά οφέλη. Αν μια λέξη μπορεί να αποδώσει πολύ σωστά τον προσδιορισμό της στάσης αυτής είναι η λέξη κατάντια».

Η πολιτική «κατάντια» που στηλιτεύτηκε από τον κ. Οικονόμου, ήταν έκδηλη στις αδιανόητες συμπεριφορές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφηκαν εντός του κοινοβουλίου αλλά και με τις παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ. Κοινή συνισταμένη η δημόσια ταύτιση ενός χυδαίου hashtag των τρολς του μέσων κοινωνικών δικτύωσης με την κυβερνητική παράταξη.

Το κοινοβουλευτικό λιθαράκι της πολιτικής συκοφάντησης έβαλε η κ. Άννα Βαγενά, η οποία αναζητώντας επικοινωνιακά ερείσματα απευθύνθηκε προς έναν εκλεγμένο μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας με την ιταμή αναφορά: «Πως αισθάνεσαι που είσαι στο κόμμα των παιδεραστών και των βιαστών;».
Η πληρωμένη απάντηση του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου συνοδεύτηκε από την ακαριαία παρέμβαση της κ. Όλγας Γεροβασίλη, που διέσωσε προσωρινά τα προσχήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε τα ραπίσματα του κ. Χαρακόπουλου, δεν πτόησαν την κ. Βαγενά, η οποία φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Liberal.gr, αφού υπέβαλλε τηλεφωνικά τη συγνώμη της, να διεύρυνε το κρεσέντο της επιθετικότητας της, εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε εναντίον ακόμη ενός γαλάζιου βουλευτή στο καφενείο της Βουλής. Με παρεμφερή φρασεολογία που παραπέμπει σε αντίστοιχους χώρους που λειτουργούν εκτός της εθνικής αντιπροσωπείας, η κ. Βαγενά προειδοποίησε τον Σάββα Χιονίδη, ότι: «αν ζούσε ο Λουκιανός θα φορούσατε τσίγκινα σωβρακάκια»

Το δηλητήριο στο πολιτικό κλίμα είχε φροντίσει να ρίξει με την ανάρτησή του και ο Χάρης Μαμουλάκης, στην οποία δέσποζε το ανοίκειο hashtag «#νδ_παιδεραστες». Και στη συγκεκριμένη περίπτωση απαιτήθηκε η κατασβεστική παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη που οδήγησε στο μισό mea culpa του Κρητικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «το ότι ο 53χρονος ήταν προβεβλημένο μέλος της Ν.Δ. δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη χρήση ενός απαράδεκτου hashtag.
Ήταν λάθος που έγινε από καθαρή αβλεψία συνεργάτη στο πλαίσιο ανάρτησης ενός σατυρικού βίντεο στο TikTok». 
Σε αυτό το μωσαϊκό όμως είχε ήδη προστεθεί και η ψηφίδα της ακατανόητης τοποθέτησης Σπίρτζη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοτεχνώντας στον αντιπολιτευτικό καμβά της συγκάλυψης, επεσήμαινε ότι η καθυστερημένη δημοσιοποίηση των στοιχείων των 213 υποψηφίων βιαστών, αποτελεί την επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης.

Είχε προηγηθεί η εξαμβλωματική αναφορά του βουλευτή Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος μιλώντας στον «Blue Sky» σημείωνε με υποβολιμαίο ύφος: «όταν βρίσκουμε πολλούς παιδεραστές σε ένα κόμμα, γενικά μιλάω όχι για τη Νέα Δημοκρατία, μάλλον έχει πρόβλημα η ηθική αυτού του κόμματος».

Σε αυτό το κλίμα προστίθεται και η αδιανόητη σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να προδικάσει, για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, το αποτέλεσμα γύρω από το τουρκικό αίτημα για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16. 
Όπως και μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη δημοσιοποίηση της σχετικής επιστολής του Λευκού Οίκου, έτσι και τώρα, η Κουμουνδούρου επιστράτευσε μια εύκολη ερμηνεία των όσων εκτυλίσσονται στα αμερικανικά νομοθετικά σώματα.
Οι επιτελείς όμως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν εκτός από τα trends και τις αναρτήσεις το Twitter, είτε έστω να επιδείξουν την υπομονή που επιβάλλει η διαφορά ώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: