Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΑΣ

Όσοι επιμέναμε να τιμωρηθούν πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα εγκληματικά συνέβησαν στη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας
πέραν της απόδοσης δικαιοσύνης, ήταν επειδή ξέραμε ότι η εξουσιομανία, η φιλαργυρία και ο αριβισμός τους είναι τόσα, που δεν θα τους άφηναν να καταθέσουν εύκολα τα όπλα.
Γνωρίζαμε ότι είναι ικανοί να συμμαχήσουν ακόμα και με το διάβολο, να βάλουν φωτιά στη χώρα, να τη βλάψουν με κάθε τρόπο, προκειμένου να ξανακυβερνήσουν.
Η πρώτη κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση, ήταν η απλή αναλογική. Από κει και πέρα ήλπιζαν σε κάποιες "στραβές στη βάρδια" της κυβέρνησης ή σε κάποιες περιστάσεις που θα μπορούσαν να... εκμεταλλευτούν. Από στραβές στη βάρδια της κυβέρνησης από το 2019 που ανέλαβε άλλο τίποτα, ωστόσο και παρά το διαρκές σαμποτάζ του ΣΥΡΙΖΑ η αποτελεσματική, σε γενικές γραμμές, αντιμετώπιση και η καλή διαχείριση των απανωτών κρίσεων, δεν έφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα. 
Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους συνεχίζουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση που στις δημοσκοπήσεις είναι σταθερά 7 περίπου μονάδες μπροστά, γεγονός άνευ προηγουμένου στην μεταπολίτευση, ειδικά με το πλήθος των πρωτόγνωρων κρίσεων και προκλήσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
Εάν όμως οι πολίτες δεν είναι δυσαρεστημένοι και στηρίζουν την κυβέρνηση, κάποια εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα και διεθνή σκοτεινά κέντρα, είναι σφόδρα δυσαρεστημένα από την πολιτική της κυβέρνησης σε συγκεκριμένα θέματα.
Τα κυριότερα από αυτά είναι τρία:

1. Ανοιχτά σύνορα
Η πολιτική αυστηρής φύλαξης των συνόρων, έχει ζημιώσει πολύ το κύκλωμα που κερδίζει δισεκατομμύρια από το δουλεμπόριο και έχει πάει πίσω την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

2. Ταμείο Ανάκαμψης

Ο τρόπος που η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα 72 δις € του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν άρεσε σε κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες που είχαν συνηθίσει να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. 

Σχετικά με αυτό, έχουμε και την ομολογία της Θεανώς Φωτίου.

3. Κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Παραδοσιακοί παίχτες, που δεν έχουν καλή σχέση με την παρούσα κυβέρνηση αλλά είχαν αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2012 όταν διέβλεπαν την επερχόμενη άνοδό του στην εξουσία, προσπαθούν να καταλάβουν προνομιακή θέση στην επόμενη μέρα.

Όλοι οι παραπάνω για τους δικούς τους λόγους ο καθένας θέλουν την πτώση της κυβέρνησης. Και επειδή με ομαλό τρόπο είδαν ότι δεν γίνεται, επέλεξαν την οδό της πολιτικής ανωμαλίας κατασκευάζοντας ψευδείς κατηγορίες που, κατά το σχεδιασμό τους, θα προκαλούσαν πτώση της.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν ένα τεράστιο δίκτυο παραπληροφόρησης που περιλαμβάνει ΜΜΕ, πολιτικούς, ΜΚΟ, οργανισμούς, φορείς κλπ. Άλλωστε η συνταγή ήταν δοκιμασμένη και αλλού (φωτό από κομμάτι του Inside Story. Για το ρόλο του περίφημου Citizen Lab θα κάνουμε αναφορά σε άλλο θρεντ).



Οι δύο μεγάλες ψευτοϊστορίες είναι αυτές του Έβρου με τη "νεκρή" Μαρία και η άλλη οι υποκλοπές.

Κύριος στόχος η πτώση της κυβέρνησης, δευτερεύοντος η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ με κάποιο πρόσωπο πρόθυμο να συνεργαστεί μετεκλογικά.

Αν δεν επιτευχθεί τίποτα από τα δύο, ο σχεδιασμός προβλέπει αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος ακόμα και με καταγγελία για νοθεία.

Το πρώτο σενάριο, του Έβρου, είχε την τύχη που όλοι γνωρίζουμε.

Το δεύτερο, των υποκλοπών, συνεχίζει και θα κορυφωθεί.

Πολιτικός εκφραστής των παραπάνω, ετερόκλητων, δυσαρεστημένων από την κυβέρνηση συμφερόντων και προθυμότατος να ικανοποιήσει τις επιθυμίες τους, εφόσον με τη βοήθειά τους αναλάβει την εξουσία, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ το οποίο ρυμουλκήθηκε και αυτό μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι.

Όπως εξηγήσαμε και στην αρχή πρόκειται περί αδίστακτων οπορτουνιστών που αδιαφορούν για την τύχη και το μέλλον της χώρας, χωρίς στην εξίσωση να βάζουμε το μείζον θέμα των εθνικών θεμάτων και τις γνωστές, επικίνδυνες αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από αυτά που θα χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να επιστρέψουν στην εξουσία.

Ήταν τεράστιο σφάλμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο τον Τσίπρα και όσους υπουργούς του παραλίγο να ισοπεδώσουν τη χώρα το 2015-2019.

Το παιχνίδι που είναι σε εξέλιξη, είναι πολύ πιο επικίνδυνο και πιο βρώμικο από αυτό του 2014. Η δε έκβασή του, θα κρίνει το μέλλον της χώρας.

Πηγή

Σχόλιο: 


Replying to
Νηφάλια και έγκυρη ανάλυση. Παραβλέπει μόνο ότι εκτός από τα παράκεντρα (εξωτερικά και εσωτερικά) που επιθυμούν αλλαγή προσώπων και κυβέρνησης, υπάρχουν κέντρα (εσωτερικά και εξωτερικά) που εμπιστεύονται μόνο την παρούσα σύνθεση για τα επόμενα 5-7 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: