Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

«Κοκτέιλ» πολιτικής ανωμαλίας με fake news και δολοφονίες χαρακτήρων

Μετά την πολιτική απαξίωση, το σύνθημα Τσίπρα «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος», αναπόσπαστο τμήμα του αφηγήματος για το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζητά αντίδοτο στα στάσιμα δημοσκοπικά της ποσοστά, μέσα από τη καλλιέργεια συνθηκών πολιτικής ανωμαλίας.
Αυτή είναι η κυβερνητική μομφή για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγορείται ότι άλλοτε με «όχημα» την... παρεκτροπή των λιστών της Κυριακής, κι άλλοτε εξαπολύοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, πασχίζει για να επικρατήσουν τέτοιες συνθήκες.

Η υπόθεση των υποκλοπών, εκτός από την υιοθέτηση αναπόδεικτων ισχυρισμών, δείχνει να έχει και ακόμη έναν προσανατολισμό. 
Την αποδυνάμωση των προσώπων στην κυβερνητική εμπροσθοφυλακή που βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά των κρίσεων. 
Τις επανειλημμένες προσπάθειες να φωτιστεί ανεπιτυχώς το δήθεν ρήγμα Μητσοτάκη – Δένδια με την υποτιθέμενη παρακολούθηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, διαδέχονται οι εξίσου – σύμφωνα με την κυβέρνηση, ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί για σειρά υπουργών της κυβέρνησης.
Το γαϊτανάκι συνεχίστηκε με την υποτιθέμενη ευεργεσία, της οποίας έτυχε μέσω Predator, η οικογένεια του νυν υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην εθνική τραγωδία στο Μάτι. 
Για όσους δεν συμπεριλαμβάνονται στις κυριακάτικες λίστες, αναλαμβάνουν δράση οι «εργολάβοι» του διαδικτύου, αλλά και τα υπερώνυμα στελέχη με καταιγισμό δηλώσεων, σχολίων και διαρροών που στόχο έχουν τη δολοφονία χαρακτήρα.
Τελευταίο κρούσμα η συνεχιζόμενη πολεμική εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού για το καλάθι του νοικοκυριού. 
Ενδιαμέσως αναζητήθηκαν πολιτικά στηρίγματα στις υποθέσεις παιδεραστίας, με πρώτη εκείνη στον Κολωνό και εσχάτως στην υπόθεση της Κιβωτού. Το διαπρύσιο κήρυγμα του ΣΥΡΙΖΑ για εκτροπή επικαιροποιήθηκε με ακόμη μια έωλη κατηγορία ότι οι αρχές της συντεταγμένης Πολιτείας, εδώ και ένα τρίμηνο, προστάτευε δια της αδράνειας τους υπόλογους της συγκεκριμένης υπόθεσης που διερευνάται από τη δικαιοσύνη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως κατηγορείται δεν φείδεται στην επίδοση διαπιστευτηρίων πολιτικής καπηλείας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέστησε επίσημη θέση του τα fake news για τους 38 μετανάστες στη νησίδα του Έβρου. Η κυβέρνηση μετά την καταρχήν έρευνα έστειλε το φάκελο στη δικαιοσύνη. Τότε Κουμουνδούρου όμως δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος για αυτοκριτική. Και όταν το γερμανικό Spiegel απέσυρε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα σήμανε απλώς η σιγήν ασυρμάτου για την αξιωματική αντιπολίτευση. 
Περίοπτη θέση στη «βίβλο» των fake news του ΣΥΡΙΖΑ έχει και το πολιτικό μιζάρισμα στο δήθεν μπλοκάρισμα της δεύτερης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης. Κι αυτός ο αντιπολιτευτικός θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας, καθώς η χώρα μας έλαβε θετική αξιολόγηση και έρχεται εκταμίευση - μαμούθ 3,6 δισεκατομμυρίων.

Ακόμη πιο ηχηρή είναι η «αποκαθήλωση» της «αγιογραφίας» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιδόσεις της «πρώτης φοράς» στην ελληνική οικονομία, με αιχμή το οικονομικό «μαξιλάρι»
Για χάρη του «ατού» του Προέδρου τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λησμονούν ότι από τα 37 δισεκατομμύρια, περίπου τα 16 δις αποτελούν το δάνειο του τρίτου, αχρείαστου, μνημονίου μαζί με τις εκδόσεις χρέους των δυο πρώτων μνημονίων και συμπληρώνονται από τα υπερπλεονασματα και την υπεροφορολόγησης σε βάρος της μεσαίας τάξης. 
Ακόμη τα 21 δισεκατομμύρια προέκυψαν από την αναγκαστική συγκέντρωση των ταμειακών διαθεσίμων όλων των φορέων του κράτους σε έναν λογαριασμό λίγο πριν τις εκλογές του 2019. 
Κίνηση που είχε προκαλέσει την οργίλη αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, τα οποία έκαναν λόγο για αντιθεσμική εκτροπή.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: