Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Prorata: «Φλερτάρει» με αυτοδυναμία η ΝΔ – Aποτελεσματικος και συνεπής ο Μητσοτάκης

Με τον δείκτη της δυνητικής εκλογικής επιρροής των κοινοβουλευτικών κομμάτων να καταγράφει για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα ανώτατο δυνητικό εκλογικό όριο της τάξης του 40%, η κυβερνώσα παράταξη εμφανίζεται ουσιαστικά να φλερτάρει με την αυτοδυναμία
Ο «σφυγμός Νοεμβρίου» της εταιρείας Prorata επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της κυβερνώσας παράταξης αλλά και του... πρωθυπουργού που θεωρείται αποτελεσματικότερος και συνεπέστερος από τους ψηφοφόρους. 
Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΑ του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζει ανώτατο δυνητικό εκλογικό όριο το 34%.Στην δημοσκόπηση της εταιρείας ως προς την εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Ν.Δ. καταγράφει ποσοστό 30% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ και 10,5% του ΠΑΣΟΚ. Πρόθεση ψήφου που δεν συμπεριλαμβάνει την αναγωγή, μέθοδο που ακολουθεί τις τάσεις και καταγράφει τα ανώτατα όρια των κομμάτων στην παρούσα φάση.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στην εμπιστοσύνη των πολιτών. Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό καταγράφεται ποσοστό της τάξεως του 41% έναντι 34% του Αλέξη, ενώ και η Ν.Δ παραμένει πρώτη ως προς το κόμμα που εμπιστεύονται οι πολίτες αφού το 40% το χαρακτηρίζει ως πιο αξιόπιστο. Μάλιστα δεύτερο σε θέμα αξιοπιστίας έρχεται το ΚΚΕ και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 32% μια ανάσα από το ΠΑΣΟΚ που καταγράφει ποσοστό 31%.

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση 8 στους 10 ψηφοφόρους αξιολογούν αρνητικά την τακτική και συνολικά το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό που εμφανίζεται αναλλοίωτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών, σχεδόν από την πρώτη στιγμή μετά τις εκλογές του 2019. Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μη λαμβάνει υπόψη εμμένοντας στην πολιτική της λάσπης και της δημιουργίας κλίματος αποσταθεροποίησης.

Επίσης 1 στους 2 ψηφοφόρους εκτιμά ότι η ΝΔ είναι  ένα κόμμα «ικανό» ή «σχετικά ικανό» να κυβερνήσει. Σε αυτόν τον δείκτη ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 36%,  επίσης μια ανάσα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  που ακολουθεί  με 34%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται ως αποτελεσματικότερος ως προς την αντιμετώπιση και επίλυση σημαντικών προβλημάτων αλλά και ως συνεπέστερος ως προς την υλοποίηση εξαγγελιών και δεσμεύσεων.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ο πρωθυπουργός σημειώνει άνοδο τριών ποσοστιαίων μονάδων στον δείκτη της «αντισυστημικότητας» σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Ουσιαστικά και αυτή η δημοσκόπηση έρχεται να αναδείξει την πρωτοκαθεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την καταλληλότητα να ηγηθεί της χώρας και να διαχειριστεί σημαντικά προβλήματα, καθώς και τη δυνατότητα να οδηγήσει στην ανάπτυξη και την επόμενη τετραετία.

tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: