Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Με «εντολή» Τσίπρα τα βρόμικα χτυπήματα σε βάρος του Πιερρακάκη

Το τελευταίο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επικοινωνιακοί του «βραχίονες», δείχνουν μία… σταθερή στόχευση που αφορά σε έναν συγκεκριμένο υπουργό: τον Κυριάκο Πιερρακάκη.
Όσο περίεργο κι αν εκ πρώτης όψεως ακούγεται, δεδομένου του συναινετικού προφίλ του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της προσπάθειάς του να αποφεύγει να εμπλέκεται στην «φωτιά» της πολιτικής αντιπαράθεσης, η Κουμουνδούρου έχει πολύ σοβαρούς λόγους να στοχοποιεί τον «αστέρα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και αυτοί υπερβαίνουν τον ίδιο τον Πιερρακάκη, αλλά αφορούν τα γενικότερα... στρατηγικά ελλείμματα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την απάντηση στο ερώτημα γιατί η Κουμουνδούρου δεν… «τραβάει».

Ας δούμε, γι’ αρχή, ορισμένες «περίεργες» συμπτώσεις
«Σκάει» η υπόθεση Πάτση και ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να βάλλει με εντονότερο τρόπο κατά του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρά κατά του… ίδιου του βουλευτή, που διέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αιχμή του δόρατος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν οι περίφημες συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις προς την εταιρεία του Πάτση από τα ΕΛΤΑ. Τι κι αν ο ίδιος ο Πιερρακάκης, όταν αναγκάστηκε να εμπλακεί στην αντιπαράθεση, έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί προηγούμενες δηλώσεις του προκατόχου του, του Νίκου Παππά, που… εξηγούσε «σε ταληράκια» ότι την ευθύνη για τα ΕΛΤΑ έχει το υπουργείο Οικονομικών -λόγω υπερταμείου- και όχι το Ψηφιακής Διακυβέρνησης; Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλάβαινε τίποτα.

Και μετά, «σκάνε» οι υποκλοπές. 
Από την πρώτη στιγμή, τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ αρχίζουν να επιχειρούν, με γενικόλογες και ατεκμηρίωτες αναφορές, να εντάξουν στο κάδρο του σκανδάλου τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο ένας έγραφε για την στενή του σχέση με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο άλλος επικαλούνταν την γνώση του στα ψηφιακά, ο τρίτος έλεγε ότι γνωρίζει τον Γιάννη Λαβράνο της Intellexa και, πως, μάλιστα, έκανε και… ραντεβού μαζί του στο Νέο Ψυχικό.

Όμως, η μεγάλη αθλιότητα ήρθε το περασμένο Σάββατο
Όταν η σεναριολογία για τις υποκλοπές έφτασε στο σημείο να «χρεώσει» στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις διαρροές για τις διακοπές Τσίπρα στο κότερο Παναγοπούλου και την αποκάλυψη του οικογενειακού ταξιδιού στο Παρίσι, αναφέρθηκε -όχι ονομαστικά, αλλά απολύτως φωτογραφικά…- μία παρολίγον τραγωδία που ο ίδιος ο Πιερρακάκης είχε φροντίσει να μην δημοσιοποιήσει και δε διανοήθηκε ποτέ να την εκμεταλλευθεί, καίτοι είναι η χειρότερη στιγμή στη ζωή του: δηλαδή, το πώς διεσώθη η σύζυγος και τα τρία παιδιά του που επέπλεαν στη θάλασσα στο Μάτι, κατά την εθνική τραγωδία του 2018
Οι σεναριογράφοι, λοιπόν ,έφτασαν στο σημείο να συνδέσουν την λειτουργία του «παρακρατικού συστήματος» με τον… υποτιθέμενο εντοπισμό του στίγματος της οικογένειας του νυν υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε το Λιμενικό να σπεύσει να την σώσει με προνομιακό τρόπο, δίνοντας προτεραιότητα έναντι των άλλων ανθρώπων που θαλασσοδέρνονταν για να γλιτώσουν.

Τούτων δοθέντων, το ερώτημα είναι ένα
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα για έναν υπουργό που δεν σηκώνει κανένα γάντι, δεν επιτίθεται ποτέ στην αντιπολίτευση, απέχει από την μικροκομματική αντιπαράθεση και απλώς είναι προσηλωμένος στη δουλειά του; 
Όχι, δεν πρόκειται για κάποια εμπάθεια, ούτε ο Πιερρακάκης ενοχλεί ως «πρόσωπο» τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το θέμα είναι στρατηγικό
Την ώρα που πολλοί «γαλάζιοι» αποδεικνύονται… στελέχη της παλιάς Δεξιάς και πολιτευτές που παραπέμπουν σε «Μαυρογυαλούρους», ο Κυριάκος Πιερρακάκης προσωποποιεί το βασικότερο στρατηγικό πλεονέκτημα του πρωθυπουργού, που αποτελεί και το «χαρτί» του, όπως δείχνουν τα ποιοτικά ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων, ενόψει των επόμενων εκλογών: την υπεροχή της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση του κράτους. 
Τη βεβαιότητα, δηλαδή, ότι μία Κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να «τρέξει» όλες τις υποθέσεις με πολύ αποδοτικότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο σε σχέση με μία κυβέρνηση Τσίπρα.

Με άλλα λόγια, ο Πιερρακάκης δεν είναι απλώς ένα δημοφιλές κυβερνητικό στέλεχος που εισέρχεται με φόρα και με ρεκόρ θετικών γνωμών στην πολιτική αρένα, αλλά προσωποποιεί όλα τα επιτεύγματα της παρούσης κυβέρνησης: είναι η παράκαμψη της γραφειοκρατίας, το gov.gr, η απλοποίηση εκατοντάδων υποθέσεων και η διαφύλαξη εκατομμυρίων εργατοωρών, αλλά και η άψογη εμβολιαστική επιχείρηση. Σε απλά ελληνικά, για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν φθαρούν οι «Πιερρακάκηδες», δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα οι «Καρανίκες».

Δημοσιεύθηκε στο «Καρφί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: