Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Τα μηνύματα από την κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη, Σαμαρά, Καραμανλή

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου η ΝΔ να στείλει μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης φαίνεται να είναι η πρεμιέρα του ιδρύματος "Αντώνη Σαμαρά". 
Στις 7 Δεκεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει στην επίσημη πρώτη του ιδρύματος που φέρει το όνομα του καταθέτοντας τις απόψεις του για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Μια κίνηση που από μόνη της έχει σημαντική πολιτική αξία, σε μία συγκυρία που όλοι προετοιμάζονται για τις εθνικές εκλογές.
Το τι θα πει ο κ.Σαμαράς κανείς δεν γνωρίζει... ούτε ακόμα και οι στενοί του συνεργάτες. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιμείνει στις απόψεις του, τις οποίες κατά καιρούς έχει εκφράσει και ασφαλώς θα κάνει αναφορές με το βλέμμα στραμμένο στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο της βραδιάς θα είναι η ταυτόχρονη παρουσία ενός εν ενέργεια πρωθυπουργού με δύο πρώην. 
Στο ακροατήριο λοιπόν θα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει το μεσημέρι της 7ης Δεκεμβρίου από την Αλβανία για να βρεθεί στην έναρξη των εργασιών του ιδρύματος Σαμαρά. Παρών θα είναι και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έχει ήδη αποδεχθεί τη σχετική πρόταση από τον Αντώνη Σαμαρά.

Είναι προφανές ότι ενόψει των εκλογών το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου Μητσοτάκης, Σαμαράς, Καραμανλής θα θελήσουν να στείλουν μήνυμα συσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος σε μία περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να "στήσει" διάφορα εσωκομματικά επεισόδια. 
Όλοι συμφωνούν ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός στις δεύτερες κάλπες, κάτι που θα αποτελέσει βασικό επικοινωνιακό πρόταγμα καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Όλος ο Δεκέμβριος πάντως θα βρει τον κ.Μητσοτάκη εκτός Μεγάρου Μαξίμου μια και θα συνεχίσει τις στοχευμένες επισκέψεις στη χώρα. 
Τη Δευτέρα θα επισκεφτεί την Τρίπολη, όπου θα ακολουθήσει το μοντέλο της Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ θα προεδρεύσει σύσκεψης με τοπικούς φορείς, παρουσιάζοντας προτάσεις για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: