Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ντροπή να διαρρέετε εσωτερικό έγγραφο για μικροπολιτικούς λόγους

Την έντονη αποδοκιμασία του πρόεδρου της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου Γερούν Λέναερς προκάλεσε η ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη που έκανε λόγο ότι η επιτροπή του ΕΚ θα καλούσε σε ακρόαση πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στο οποία και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής δεν υπήρξε καμία απόφαση από το Ευρωκοινοβούλιο όπως ισχυριζόταν ο... ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ όπως επισημαίνει, δεν έχει προσεγγιστεί κανείς εκπρόσωπος από την ελληνική κυβέρνηση.
«Είναι ντροπή που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου διαρρέει ένα τέτοιο εσωτερικό έγγραφο για μικροπολιτικούς λόγους» έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.





Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο Twitter ότι έρχεται στην Ελλάδα επιτροπή του ΕΚ για τις υποκλοπές και μίλησε για «καλά νέα», δημοσιεύοντας το πρόγραμμα της αποστολής της PEGA στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα αναπαράχθηκε με την ερμηνεία ότι η Επιτροπή σκοπεύει να έρθει στην Ελλάδα για να διερευνήσει τη χρήση λογισμικών παρακολούθησης.





Η αντίδραση του επικεφαλής της PEGA ήταν άμεση. 
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του «είναι ντροπή για τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να διαρρέει εσωτερικά έγγραφα. Πρόκειται για ένα πρώτο σχέδιο της ημερησίας διάταξης, μόνο για εσωτερική χρήση. Δεν έχει κοινοποιηθεί στις ομάδες εργασίες, ούτε σε πολιτικές ομάδες. Επομένως ούτε στους πιθανούς συνομιλητές που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει κάπου, δεν υπάρχει οριστική απόφαση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερούν Λέναερς.

Από τη μεριά της η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με ανάρτησή της αναφέρει:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεπερνά τα όρια και δεν μπορεί να συγκρατήσει το αντιπολιτευτικό του μένος. Αυτήν τη φορά, όμως, τα fake news του αποδοκιμάζονται και τελικά καταρρίπτονται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Επιτροπής PEGA. Πόσο πιο χαμηλά...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: