Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Η καθημερινότητα το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης

Μπορεί η τουρκική προκλητικότητα να αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, δεν είναι όμως το μοναδικό.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο γνωρίζουν καλά ότι μια πιθανή επικράτηση στις επερχόμενες εθνικές εκλογές «περνάει» μέσα από την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Όχι μέσα από γενικόλογες υποσχέσεις αλλά από συγκεκριμένες δεσμεύσεις και έργα που κρίνονται από την κοινωνία την ώρα της εκλογικής διαδικασίας.
Με απώτερο στόχο λοιπόν την ενίσχυση, προς όφελος του πρωθυπουργού, του διλήμματος... «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», στο οποίο ΝΔ θα στηριχθεί πολύ στον προεκλογικό αγώνα, στο Μέγαρο Μαξίμου χτίζουν βήμα βήμα την επιχειρηματολογία που θα αναπτύξουν όταν έρθει η ώρα των εκλογών.
Η επιχειρηματολογία έχει κεντρικό άξονα την ολοκλήρωση έργων ή αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα τους πολίτες στο 24ωρο τους. Έργα ή αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι ο πολίτης είναι στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών όχι μόνο μερικούς μήνες πριν από τις κάλπες αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της 4ετίας.
Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει σταθμούς του μετρό στον Πειραιά, ένα έργο που θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.

Ταυτόχρονα καθημερινά ενισχύεται η ψηφιακή διακυβέρνηση με νέες εφαρμογές
, ενώ ήδη από το περασμένο υπουργικό συμβούλιο ο κ.Μητσοτάκης είχε δώσει το σύνθημα λαμβάνοντας αποφάσεις σχετικά με τον προγραμματισμό των προσλήψεων για το 2023 και τα σχέδια δράσης των υπουργείων για την επόμενη χρονιά με εισηγήσεις των υπουργών Άκη Σκέρτσου και Γιώργου Γεραπετρίτη. Δύο πολιτικές κινήσεις με ξεκάθαρες αναφορές στη λεγόμενη καθημερινότητα.

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τα ζητήματα της διακυβέρνησης αποτελούν το μεγάλο πλεονέκτημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Σε όλους τους τομείς όπως η εξωτερική, η κοινωνική και η οικονομική πολιτική ο κ.Μητσοτάκης διατηρεί "καθαρό" προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα κάτι που στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτιμούν ότι αποτελεί με το ισχυρό χαρτί του πρωθυπουργού ενόψει εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: