Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Οι δημοσκοπήσεις, ο ανυποψίαστος Νίκος και ο γνωστός Αλέξης…

Συνομιλούσα, κύριε Πρόεδρε, με γνωστό δημοσκόπο. Ο οποίος και ήταν σε μαύρη απελπισία, καθώς δεν συναντά ανατροπές και αναταράξεις. Κάντε κάτι!
Περίμενε ο άχαστος ότι θα σας έσερνε σε εκλογές με μοχλό πίεσης τον ανυποψίαστο Νίκο και με τη βοήθεια «φίλων» που σας συμβούλευαν να προσφύγετε στις κάλπες. 
Δεν πέσατε στην παγίδα και αυτό σας το πιστώνει κανείς στα συν. 
Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν κάποιοι που μονίμως σας υποτιμούν, είστε φτιαγμένος από μέταλλο που αντέχει στις υψηλές πιέσεις. Εκεί που δεν αντέχουν άλλοι…
Τι λένε, λοιπόν, οι δημοσκοπήσεις; 
Ότι η μπόρα των υποκλοπών πέρασε με ελάχιστες ζημιές και... ότι τα πάντα επιστρέφουν σιγά - σιγά στην… κανονικότητα. Ή αλλιώς, τόσο μπορούν, δεν φταίνε εκείνοι γι' αυτό. 
Πάντως, αν πρέπει κάποιος να ανησυχεί, αυτός είναι ο ανυποψίαστος Νίκος. Τα πράγματα δεν του πάνε καλά. Μια δύο φορές να βγει ακόμη να μιλήσει και θα μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες φάρσες της ιστορίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη πλευρά, το έχει πιάσει το έργο. Είναι γνωστό ότι πιάνει πουλιά στον αέρα, θα του ξέφευγε ο ανυποψίαστος Νίκος; 
Ποια προοδευτική διακυβέρνηση και κουραφέξαλα! 
Κυβέρνηση θα κάνει το πρώτο κόμμα. Οπότε; Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, λέει ο Αλέξης, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτο κόμμα και μετά βλέπουμε τα της συνεργασίας. 
Οι πληροφορίες ότι ο Κώστας Λαλιώτης κλήθηκε μέσα στα μαύρα μεσάνυκτα στη Χαριλάου Τρικούπη για εξηγήσεις, κρίνονται υποβολιμαίες και προβοκατόρικες. Ένας Κώστας Λαλιώτης θα είχε σίγουρα προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη…

Το «πρόβλημα», κύριε Πρόεδρε, είναι ότι θα υπάρξουν άνθρωποι γύρω σας που θα σας πουν «μην φοβάστε». Ότι δεν έχετε κάτι άλλο να φοβηθείτε, από τη στιγμή που τα πράγματα έχουν εξελιχτεί με αυτό τον τρόπο. 
Τι να φοβηθεί κάποιος που έπεσε από την Ακρόπολη και έμεινε όρθιος; 
Αλλά δεν είναι έτσι, κύριε Πρόεδρε. 
Όποιος σας πει κάτι τέτοιο δεν έχει καλό σκοπό. Όπως δεν είχαν και όσοι σας «συμβούλευαν» να πάτε σε πρόωρες εκλογές με μοναδικό θέμα συζήτησης τις υποκλοπές.
Κι ακόμη, ο μεγάλος σας φόβος είναι η έπαρση των υπουργών σας. Πιθανός φόβος για να είμαστε πιο ακριβείς. Αλλά κι αυτό θα το δείτε αμέσως. Στις δημοσκοπήσεις!

Ο φιλελεύθερος

Καλημέρα Κύριε Πρόεδρε
22/09/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: