Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι…

Όχι, μόνο δεν ζήτησαν συγγνώμη για τη σκευωρία της Novartis, αλλά απειλούν πάλι να τινάξουν τη χώρα στον αέρα.
 
Επειδή αποκαλύφθηκε πλήρως η σκευωρία, 
επειδή απέτυχε το σχέδιό τους να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, 
επειδή τους έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός και τους γυρνάει την πλάτη.
Το ερώτημα που έχει να απαντήσει ο κάθε ένας από εμάς είναι απλό
Με τους σκευωρούς ή με τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα;...
Από την υπόθεση αυτή θα μας μείνουν τα «αποκλειστικά ρεπορτάζ» που «μάντευαν» τι ακριβώς θα κατέθεταν ώρες μετά από την έκδοση των εφημερίδων οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις δικαστικές αρχές. Μιλάμε για ένα σύγχρονο θαύμα. Ούτε οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης δεν είχαν πετύχει κάτι ανάλογο. Θα μας μείνουν επίσης άλλα «αποκλειστικά» ρεπορτάζ που μας ενημέρωναν για λογαριασμούς που είχαν βρεθεί, για αδιάσειστα στοιχεία ενοχής. Τα οποία ρεπορτάζ κάποιοι τα τροφοδοτούσαν με «υλικό». Για το οποίο υλικό μας λένε ότι δεν ήταν υπεύθυνοι αυτοί που το αναπαρήγαγαν…

Από την υπόθεση αυτή θα μας μείνουν τα δάκρυα του Παναγιώτη Πικραμένου στη Βουλή.
Κάθε φορά που οι άθλιοι σκευωροί θα μιλάνε για την υπόθεση της Novartis, θα πρέπει να φέρουμε στο μυαλό την εικόνα ενός ευπρεπούς ανθρώπου, του Παναγιώτη Πικραμένου, να είναι έτοιμος να σωριαστεί στο πάτωμα από το βάρος της αδικίας. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Έβαλαν στο στόχαστρο ευπρεπείς ανθρώπους και προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τους θεσμούς για να πετύχουν την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων. Δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό γι αυτό.

Αλλά ούτε και σήμερα έχουν ενδοιασμό για αυτό που επιχειρούν. 
Ο βουλευτής Πολάκης προβαίνει σε μία πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη απρέπεια και το κόμμα του τον στηρίζει απόλυτα, στέλνοντας το μήνυμα της πόλωσης σε κάθε γωνιά της χώρας. Θα ήταν αυθαίρετο να υποστηρίξουμε ότι ο Ρουβίκωνας και τα υπόλοιπα «παιδιά» συμμετέχουν σε κάποιο ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης της χώρας. Αλλά είναι τουλάχιστον περίεργη αυτή η «σύμπτωση».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει έναν ολισθηρό δρόμο. Ότι ο Πολακισμός τον τραβάει όλο και πιο βαθιά στον βούρκο, ακυρώνοντας στην πράξη τις όποιες προσπάθειες έγιναν για να εμφανιστεί το ακραίο ριζοσπαστικό κόμμα της αριστεράς ως μία σύγχρονη πρόταση της σοσιαλδημοκρατίας. 
Είναι επίσης βέβαιο ότι στον δρόμο αυτόν δεν θα τους ακολουθήσουν οι πολίτες. Ότι θα συνεχίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φυλλορροεί, επειδή ακολουθεί ακραίες συμπεριφορές. 
Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη και των άλλων κομμάτων να διατηρήσουν ένα ομαλό πολιτικό σύστημα. 
Να το πούμε και αλλιώς: Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη δεν φτάνει για να τινάξει τα πάντα στον αέρα! Χρειάζεται ενεργούς συμμάχους ή έστω την ανοχή τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: