Ο κ. Αθανασίου κάλεσε επανειλημμένα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής και να τοποθετηθεί για το ζήτημα της ημερήσιας διάταξης που αφορά το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Η συνεχείς άρνηση του κ. Πολάκη τον ανάγκασε να διακόψει την συνεδρίαση. Είναι δε χαρακτηριστικό πως όταν ο κ. Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο του κ. Πολάκη, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλησίασε τον κ. Γεωργιάδη στα υπουργικά έδρανα προκειμένου να ακούγεται. Ο υπουργός βλέποντας την συγκεκριμένη συμπεριφορά άρχισε να… σταυροκοπιέται!

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Πολάκης: Σήμερα είχαμε 128 νεκρούς της σημερινής καταμέτρησης. Το χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Φέρτε τα μονοκλωνικά. Προμηθευτείτε πιο γρήγορα τα αντιικα όπως της Pfizer.

Πάμε στο σκάνδαλο Novartis. Υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση Γεωργιάδη που ζήτησε να του πούμε συγγνώμη. Δεν θα σου πούμε συγγνώμη. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται

Σήμερα καταθέσαμε αίτηση να μας δημοσιοποιηθεί η απόφαση αρχειοθέτησης. Δεν είναι αθώος. Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση

Δεν είναι ιδιωτική διαφορά. Αφορά υπουργούς και πολιτικούς και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

Μιλάμε για σκάνδαλο στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με ΗΠΑ και πλήρωσε γιατί στην Ελλάδα δωροδοκούσε πολιτικούς αξιωματούχους. Και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λέει η απόφαση αρχειοθέτησης… Πάμε στα συγκεκριμένα στοιχεία. Λέει ότι ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε προνομιακά για την Novartis. Πάμε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι 2 από τους 3 εισαγγελείς

Οι άλλες εταιρίες κατακρημνίστηκαν και η Novartis είχε πτώση μόνο 7%

polakis


Αθανασίου: Πηγαίνατε στο θέμα της συνεδρίασης.

Πολάκης: Πάτε να με κόψετε.

Αθανασίου: Κάντε μια επίκαιρη ερώτηση να σας απαντήσει ο Γεωργιάδης. Θα σας κλείσω το μικρόφωνο. Σας υπενθυμίζω τον κανονισμό. Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του προεδρείου θα σας αφαιρέσω το λόγο

Πολάκης: κ. Γεωργιάδη αυτό ζητήσατε;

Αθανασίου: Αφήστε τα αυτά αν δεν σταματήσετε θα εφαρμόσω τον κανονισμό

Πολάκης: Αυτός είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου

Αθανασίου: Θα μάθετε να σέβεστε τον κανονισμό

Πολάκης: κ. Γεωργιάδη επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε βάλατε τον πρόεδρο να με κόψει;

Αθανασίου: Θα σας ανακαλέσω στην τάξη. Μπείτε στο νομοσχέδιο.

Πολάκης: Παίρνει 130 και χάνει 130 η Novartis. Οι άλλοι πουλάνε 50 και παίρνουν 28. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;

Αθανασίου: Σας ανακαλώ στην τάξη. (Σηκώθηκε όρθιος) Σας ανακαλώ

Πολάκης: Πάμε παρακάτω

Αθανασίου: Θα διακόψω την Βουλή. Θα καλέσω τον ΠτΒ να σας απευθύνει μομφή.

Πολάκης: Καλέστε τον. Θαυμάστε πρόεδρο. Εξευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου. Κύριε Γεωργιάδη σας τα λέω από εδώ...

polakis

Παρά τη διακοπή της συνεδρίασης, παρέμεινε στο βήμα της Ολομέλειας, συνεχίζοντας την... αγόρευσή του. Η στάση του προκάλεσε την «έκρηξη» των βουλευτών της ΝΔ, που του φώναζαν πως είναι ντροπιαστική η συμπεριφορά του και πως ευτελίζει το Κοινοβούλιο με την στάση του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το παραλήρημα διακόπηκε, όταν χτύπησε το τηλέφωνο του κ. Πολάκη και απάντησε στην κλήση.

«Παίρνεις γραμμή;» τον ρώτησαν «γαλάζιοι» βουλευτές, με τον ίδιο να απαντά: «Εγώ δεν παίρνω γραμμή, εγώ έχω επάγγελμα, χειρουργώ».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε λέγοντας: «Η Βουλή έχει κανόνες και τους καταπατάτε!», για να προσθέσει: «Είναι άρρωστος, είναι για γιατρό ο άνθρωπος...».

«Λυπάμαι που ένας πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι»

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση στο Twitter.

«Ο κ. Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι» έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης.