Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ανδρουλάκης, πάνω στον φράχτη

Η διαφαινόμενη συνθηκολόγηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον «Πολλακισμό», υπό το πρόσχημα των ίσων αποστάσεων, της αυτόνομης πορείας και οσονούπω του προεκλογικού διμέτωπου αγώνα, ακυρώνει στην πράξη την προσπάθεια να εμφανιστεί ο κ. Ανδρουλάκης ως ο νέος εκφραστής του πολιτικού κέντρου.
Οι κεντρώοι ψηφοφόροι είναι κατεξοχήν οι πολίτες που αντιστάθηκαν στις ορδές του ποικιλόχρωμου χρυσαυγιτισμού που υπονόμευσαν συστηματικά την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας, τον κοινοβουλευτισμό και τη θεσμική τάξη, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Είναι όσοι απέρριψαν τον εκτσογλανισμό της κοινωνίας και της πολιτικής, και αποζήτησαν... την πολιτική ευπρέπεια, τη θεσμική κανονικότητα, την κοινωνική ειρήνη και ένα περιβάλλον που να ευνοεί τη συλλογική πρόοδο και την ατομική προκοπή.

Αυτούς προδίδει ο Νίκος Ανδρουλάκης με την απροθυμία του να απορρίψει άμεσα και καθαρά τη νέα εξόφθαλμη και προκλητική απόπειρα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ - με τον Π. Πολάκη στην εμπροσθοφυλακή - να βάλει ξανά «φωτιά στα τόπια».
Να τινάξει «το καπάκι του υπονόμου» για να χρησιμοποιήσω μια από τις φράσεις που ειπώθηκε σε μια παραληρηματική ομιλία πασοκογενή βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Να δημιουργήσει πολιτικές συνθήκες αφόρητες για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, να πυροδοτήσει όπου και όπως μπορεί κοινωνική ένταση για να εκβιάσει εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συστρέφεται, συρρικνώνεται και επιστρέφει στη μήτρα του: στην εξαλλοσύνη.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνειδητά λασπώνει το γήπεδο και συνεχώς θα προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω και έργω, να πάει σε εκλογές.

Και ο νέος φέρελπις ηγέτης της Κεντροαριστεράς;
Αφελώς πιστεύει ότι θα παραμείνει έως τις εκλογές προστατευμένος πάνω στο φράχτη.

Είναι αλήθεια ότι και ο Γ. Παπανδρέου και η Φώφη Γεννηματά υπέκυψαν πολλές στιγμές στο «σύνδρομο της Στοκχόλμης» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά υπήρχε εξήγηση. Όταν το έκαναν, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολιτικά κυρίαρχος και το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει κάθε ζωτική προοπτική.
Για ποιο λόγο σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, φρέσκος και ελπιδοφόρος υποδύεται ότι διαιτητεύει σε μια μάχη που δήθεν δεν τον αφορά, αποδίδοντας το ίδιο μερίδιο ευθύνης στους εκτσογλανισμένους του ΣΥΡΙΖΑ και στους διαρκώς απέναντι σε αυτόν τον εκτσογλανισμό;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προφανώς φοβάται ότι η αποδοκιμασία του συριζαϊκού χουλιγκανισμού, θα δημιουργήσει εμπόδια στον πολιτικό επαναπατρισμό στελεχών και ψηφοφόρων που βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ και σκέφτονται να επιστρέψουν.
Η βάση των ψηφοφόρων της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης που δεν παραδόθηκε στο «κακέκτυπο» του Α. Παπανδρέου και στις εφορμήσεις του δεν θα συνθηκολογήσει τώρα για να υποδεχθεί τους μηδήσαντες με κάθε τίμημα.

Τα σχετικά ευρήματα στην τελευταία δημοσκόπηση και η παραπάνω διαπίστωση δημιουργούν τη βάσιμη υπόνοια ότι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης θα υποχρεωθεί σύντομα να κατέβει από το φράχτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: