Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ευτελίζουν και τη Βουλή με Πολάκη, εκβιάζουν πόλωση – Προβληματίζει η στάση του ΚΙΝΑΛ

Πριν αλέκτωρα φωνήσαι ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται στη μάχη της πόλωσης και της τοξικότητας. 
Μετά τον Τσίπρα σειρά πήρε ο στενότερος συνεργάτης του ο Παύλος Πολάκης που ευτέλισε το κοινοβούλιο, μέλος του οποίου είναι με την πλήρη στήριξη του κόμματος του. 
Προβληματίζει όμως και η στάση του ΚΙΝΑΛ που μίλησε για χουλικανισμό αποδίδοντας ευθύνες και σε Ν.Δ. και σε ΣΥΡΙΖΑ.
Δίνοντας δείγματα για το πως εννοεί ο ίδιος τη δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς ο Παύλος Πολάκης πήρε τη σκυτάλη από τον... Αλέξη Τσίπρα και από το βήμα της Βουλής επιχείρησε να επιτεθεί στον Άδωνι Γεωργιάδη παραβιάζοντας, σύμφωνα με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου, τον κανονισμό της Βουλής.
Οι προειδοποιήσεις από τον προεδρεύοντα δεν συνέργησαν στο να αλλάξει στάση ο αψύς, κατά Τσίπρα, Κρητικός, ο οποίος αδιαφόρησε πλήρως για τις συστάσεις του προεδρείου αλλά και για το γεγονός πως από ένα σημείο και μετά έκλεισε το μικρόφωνο και διεκόπη η συνεδρίαση. 
Επί ώρα παρέμεινε μόνος του στο βήμα της Ολομέλειας αγορεύοντας φωνάζοντας και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.

Στήριξη παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του. Κατήγγειλε την κυβέρνηση και ακολουθώντας τη ρητορική Τσίπρα μίλησε για «καθεστώς» και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
Στήριξη δεδομένη και αναμενόμενη αφού ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει καταφερθεί εναντίον του καμία στιγμή ενώ όσες φορές έχει διαρρεύσει πως του έγιναν συστάσεις για συμπεριφορές του υποτίθεται πως έγιναν σε κάποιες κλειστές συνεδριάσεις οργάνων του κόμματος.
Ο Παύλος Πολάκης ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στήνουν ένα τοξικό πολιτικό κλίμα επιδιώκοντας την πρόκληση διχασμού και πόλωσης ώστε να συσπειρώσει ψηφοφόρους και στελέχη με τον φόβο της ήττας στις επόμενες εθνικές εκλογές αλλά και με την αγωνία της δημοσκοπικής ανόδου του ΚΙΝΑΛ.

Ενός ΚΙΝΑΛ που επιχειρεί να τηρήσει ίσες αποστάσεις και δεδομένου ότι κοιτά προς το αριστερό ακροατήριο του που έχει βρεθεί στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να στηλιτεύσει συμπεριφορές όπως του Παύλου Πολάκη. Ενδεχομένως και με το βλέμμα σε μια μελλοντική σύμπραξη που σήμερα αποκλείει.

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σχόλιο περί χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουσης ΝΔ.- ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ότι μαζί δημιουργούν τοξικό κλίμα. Ειδικά στην περίπτωση αυτή η ταύτιση που επιχειρήθηκε μάλλον προκαλεί ερωτήματα, σίγουρα επιβεβαιώνει πως οι ίσες αποστάσεις δεν οδηγούν πάντα στο… κέντρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: