Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Τα «γκραν σουξέ» της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ

Τα social media και δη το twitter, έχουν τοξικότητα, παραλογισμό, επιθετικότητα, αλλά έχουν και μνήμη. Όπως με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
«Η ανακοίνωση Μητσοτάκη για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αφορά τις μεγάλες ιδιοκτησίες. Για τους πολλούς υπερκαλύπτεται από τις νέες αντικειμενικές» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter, και ξεκίνησε το πάρτι.
Πολλοί παρίσταναν τους δήθεν… ξαφνιασμένους και διερωτούντο αν τους δουλεύει ο Μητσοτάκης. Γιατί, όπως σάρκαζαν, πως είναι δυνατόν να μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ τώρα, αφού τον είχε καταργήσει ο Τσίπρας «με ένα νόμο ένα άρθρο» από το 2016!... Και φυσικά αναρτούντο βίντεο με τις σχετικές προεκλογικές δηλώσεις του, δηλώσεις στελεχών του και δημοσιεύματα της Αυγής.
Και αναρωτιέται κανείς γι’ αυτή την οπερετική αντιπολίτευση που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όσο και να διαφωνούσε με τη χυδαία πολεμική στην οποία επιδόθηκε στα έτη 2011 - 15, δεν έπαυε αυτή να είναι πετυχημένη. Έπιανε το λαϊκό σφυγμό, συγχρονιζόταν με αυτόν, όποιας εντάσεως και παρορμητικότητας να ήταν αυτός.
Τότε όσοι διαφωνούσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούσαν σοβαρά. 
Τώρα απλώς σαρκάζουν όταν βλέπουν τον αρχηγό και τα στελέχη χωρίς ενσυναίσθηση της θέσης και των πεπραγμένων τους, να μιλάνε… για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. 
Να καταγγέλλουν ως ημίμετρο τη μείωση ενός φόρου που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι θα τον καταργήσουν και δεν το έκαναν.

Χθες επίσης έγινε επικύρωση της σύμβασης μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ελληνικού δημοσίου για τη κατασκευή του «Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». 
Και ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν υπέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».
Παρών για ένα νοσοκομείο που όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Θ. Πλεύρης, πέραν του ότι θα είναι στολίδι αρχιτεκτονικά, θα έχει 243 κλινικές θέσεις, 33 θέσεις ΜΕΘ, 230 θέσεις για την ψυχική υγεία και 46 θέσεις ΤΕΠ. Παράλληλα στην αρχική του ανάπτυξη θα έχει 716 θέσεις εργασίας και στην πλήρη ανάπτυξή του θα φτάσει τις 1.010 θέσεις.
Το πιο ωραίο είναι ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2018 είχε υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα. 
Ο εισηγητής του Αλ. Τριανταφυλίδης και ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Ξανθός δικαιολόγησαν την ουδετερότητα επειδή η κυβέρνηση «εργαλειοποιεί τη δωρεά, μετατρέποντας το νέο νοσοκομείο σε Νομικό Πρόσωπο ιδιωτικού Δικαίου».
Η μετατροπή φυσικά έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Ιδρύματος που κάνει τη δωρεά, γιατί γίνεται πιο ευέλικτο το διοικητικό πλαίσιο. Αλλά κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό δίνει ζωτικό χώρο σε ιδιώτες επενδυτές.
Αντί δηλαδή να ψηφίσει υπερτονίζοντας και οικειοποιούμενος το γεγονός, αφού επί των ημερών του υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας (εκφράζοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις του), χάρισε στη ΝΔ το νοσοκομείο. Και όταν γίνουν τα εγκαίνια, και όταν θα λειτουργεί και θα είναι χρήσιμο στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη βόρεια Ελλάδα, οι Νεοδημοκράτες βουλευτές της περιοχής θα υπενθυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε. Γκραν σουξέ!

Τέλος χθες πάλι, με χαιρεκακία που δεν κρυβόταν, δέχτηκαν δημοσίευμα του site Euractiv, σύμφωνα με το οποίο οι Βρυξέλλες καθυστερούν την εκταμίευση της πρώτης δόσης από το ταμείο Ανάπτυξης, και επεξεργάζονται σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τεχνοκρατική κυβέρνηση στη χώρα μας.
Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ δήλωσε με απαρέσκεια: «Δεν θα πέσουμε τόσο χαμηλά ώστε να σχολιάσουμε ένα τόσο φαιδρό και εντελώς ανυπόστατο ρεπορτάζ».
Το «σούσουρο» καταλάγιασε για όλους εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου συνέχισαν να το διακινούν. Όπως ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης που αναρτούσε ότι «κάποιοι δεν πήραν το μάθημά τους και συνεχίζουν να ονειρεύονται «Παπαδήμους».
Ήθελαν να παρουσιάσουν την κυβέρνηση ως ανίσχυρη και παραπαίουσα (άλλωστε το λένε, «καταρρέει», είναι «απερχόμενη»), που δεν έχει την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών.
Δεν κατανοούσαν ότι στην ουσία την εκθείαζαν, την παρουσίαζαν ως αυτόνομη και ισχυρή, που οι ισχυροί της Ένωσης θέλουν να την αλλάξουν γιατί τους αντιστέκεται ως προς το «που και πως» θα κατανείμει τα χρήματα του Ταμείου! Γκραν σουξέ και σε αυτό!



Δεν υπάρχουν σχόλια: