Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Ξεπέρασε τα όρια ο κ. Κατρίνης

«Σε λίγο καιρό ενδεχομένως να μην μπορείτε να επισκέπτεστε ούτε ένα σουπερμάρκετ ή ένα βενζινάδικο». 
Αν το έλεγε αυτό βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δε θα μου προκαλούσε το γεγονός καμιά έκπληξη. 
Αυτά έκαναν την περίοδο 2010-2014, κυρίως στους υπουργούς και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά εν συνεχεία και της Νέας Δημοκρατίας. Οπότε σκέφτομαι ότι είναι λογικό να περιμένουν ευκαιρία, τώρα με τις ανατιμήσεις, να τα επαναλάβουν.
Όμως αυτό δεν το είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, απευθυνόμενος προς τον... Άδωνι Γεωργιάδη. 
Υπάρχει περίπτωση ο κ. Κατρίνης να αγνοεί τι τράβηξαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ την εποχή των «αγανακτισμένων»; 
Δεν μπορεί. Κάτι θα άκουσε. 
Πώς τολμά λοιπόν να αναφέρεται σε συμπεριφορές που τις ένιωσαν, κυριολεκτικά, στο πετσί τους σύντροφοί του; Είναι δυνατόν να υπονοεί πως είναι πολιτικά αποδεκτή η εμφάνιση νέων «αγανακτισμένων;»
Και αν ο μη γένοιτο, όντως επανεμφανιζόταν οι «αγανακτισμένοι» αυτός και το κόμμα του πώς θα τους αντιμετώπιζαν; Ως Πόντιοι Πιλάτοι; Με απάθεια; Με ίσες αποστάσεις; Περπατά σε επικίνδυνα μονοπάτια ο κ. Κατρίνης. Σε θέματα προπηλακισμών και κάθε μορφής βίας υπάρχουν ευαισθησίες σε ένα ολόκληρο χώρο που τελικά συγκροτήθηκε πάνω στην πλατφόρμα του «μένουμε Ευρώπη».

Υποθέσαμε πως όλες αυτές οι νοσηρές καταστάσεις των πρώτων ετών των μνημονίων έχουν μείνει πίσω ή υπάρχουν μόνο στα μυαλά κάποιων ακραίων από τη μια και την άλλη πλευρά. Δυστυχώς, ο κ. Μιχ. Κατρίνης μας διέψευσε.
Ίσως, αυτά που είπε να οφείλονται στην κοινοβουλευτική απειρία του. Ίσως όμως να ήθελε να διαγράψει μια ολόκληρη περίοδο, καθώς αυτή είναι ενοχλητική για τη στρατηγική του νέου αρχηγού.

Θέλουν να ξεχαστεί κυρίως από τη μνήμη της παράταξής τους η συγκυβέρνηση Σαμαρά — Βενιζέλου. Κάτι που αποτελεί προσβολή για όλα τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην προσπάθεια να σωθεί η πατρίδα μας, εισπράττοντας σημαντικό πολιτικό κόστος.
Τα όσα είπε ο κ. Κατρίνης γίνονται ακόμα πιο ανησυχητικά για το πολιτικό κλίμα, αν τα εντάξουμε σε μια ακολουθία δηλώσεων άλλων στελεχών του ΚΙΝΑΛ που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Είναι αυτονόητες οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, είναι όμως αδιανόητες οι αναφορές, έστω και έμμεσες, σε βίαιες συμπεριφορές που παραπέμπουν σε εποχές τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: