Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Μια συμβουλή στον κ. Ανδρουλάκη.

κ. Ανδρουλάκη, επί την ευκαιρία της υπερψήφισης του κόμματος σας στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελα ταπεινά να σας συμβουλέψω τα εξής:
κ. Ανδρουλάκη, η ιστορία σας έδωσε την ευκαιρία να ηγηθείτε ενός ιστορικού κόμματος που καθόρισε την πορεία της χώρας στα χρόνια της μεταπολίτευσης, από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έως την χρηματοπιστωτικής της χρεοκοπία.
Κόμμα κινηματικό στην αφετηρία του, προσγειωμένο από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του και καθεστωτικό στα χρόνια λίγο πριν χάσει την εξουσία και την... εκλογική του πελατεία που πρωτύτερα φρόντισε να δημιουργήσει.
Δεν θέλω να ακυρώσω τις θεσμικές τομές που δημιούργησε και την συμβολή του στο «πλάτεμα και βάθεμα της Δημοκρατίας» όπως έλεγε και ο ιδρυτής του. Θέλω όμως να επισημάνω ότι αυτό που κυριάρχησε τελικά, ήταν το λαϊκίστικο μέρος του κόμματος , το οποίο εύκολα μετακόμισε με την πρώτη ευκαιρία στην εμφάνιση ενός νέου λαοπλάνου. Το υπόλοιπο που έμεινε , συντάχτηκε, έστω και καθυστερημένα, με την πραγματικότητα και ξαναέβαλε τη χώρα στις ράγες. 
Προφανώς και καταλαβαίνετε ότι η «πραγματικότητα» ακούει στο όνομα Νέα Δημοκρατία, η οποία επικράτησε στο πολιτικό σκηνικό , για ένα απλό λόγο. Έμεινε σταθερά προσανατολισμένη στις μεγάλες επιλογές της χώρας.

κ. Ανδρουλάκη, αν θέλετε να αποτελείτε τον δεύτερο πυλώνα του πολιτικού μας συστήματος πρέπει να πείτε την αλήθεια στους δύσμοιρους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς που άγονται και φέρονται με μαθητευόμενους μάγους τύπου Τσίπρα.
Επικοινωνήστε με έμφαση τον σταθερό προσανατολισμό της χώρας που είναι οι Διεθνείς οργανισμοί όπου ανήκει ( ΝΑΤΟ, ΕΕ), Δύση και καπιταλισμός με λίγα λόγια, και προτείνετε τις δικές σας προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Επικοινωνήστε με την κοινωνία , με επαγγελματικούς φορείς , με εκπροσώπους της αγοράς, με πρωθυπουργούς επιτυχημένων κρατών , με ομολόγου σας στον Δυτικό και ελεύθερο κόσμο, επιλέξτε χρήσιμους και επιτυχημένους ανθρώπους χωρίς κομματικές παρωπίδες, διώξτε τους αυλοκόλακες τεμπελχανάδες, ρωτήστε, μάθετε και προτείνετε.
  • Έχει πρόβλημα η ΔΕΗ; …προτείνουμε αυτό.
  • Έχει πρόβλημα η Παιδεία;… η θέση μας είναι αυτή.
  • Έχει πρόβλημα η Υγεία;… οι λύσεις που προβάλουμε είναι αυτές.
  • Έχουν πρόβλημα τα Ασφαλιστικά Ταμεία; … οι προτάσεις μας για να λυθεί το πρόβλημα είναι αυτές κ.ο.κ
κ. Ανδρουλάκη, αν αρχίσετε αυτά τα αναχρονιστικά που κάνατε με τα συνδικάτα που ελέγχατε και κλείνατε τους δρόμους , παραλύατε το Δημόσιο και τσιρίζατε με τις ντουντούκες συνθήματα κούφια, τότε οι ψηφοφόροι σας θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο κύριος εκπρόσωπος του παλιού.

κ.Ανδρουλάκη, μη πείτε για άλλη μια φορά ψέματα στους πολίτες, ότι «λεφτά υπάρχουν», αλλά «θα δημιουργήσω ευκαιρίες» που πρέπει με μεγάλη προσπάθεια να καταβάλει ο καθένας, για να «βγάλει λεφτά». Οι μεγάλοι πολιτικοί δεν λένε μεγάλα λόγια , αλλά δυσάρεστα.

Αποποιηθείτε με πολιτικό θάρρος κάθε συνεργασία με τον λαϊκισμό. Ναι! με τον ΣΥΡΙΖΑ εννοώ.
 
Μόνο έτσι θα συμβάλλετε στην απομείωση της εκλογικής του βάσης και μόνο έτσι θα βάλετε τους εκπροσώπους του λαϊκισμού, αυτούς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και όχι την «Δεξιά» που αποτελεί την πολιτική σταθερά της Ελλάδος.

κ. Ανδρουλάκη, η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για διχασμούς και οπισθοδρομήσεις. Θέλει πολιτική ηρεμία και καθαρή σκέψη για αποτελεσματικές λύσεις.


Το ποτάμι ρέει προς την σωστή κατεύθυνση . Το κόντρα στο ρεύμα δεν είναι «επαναστατική ενέργεια» , αλλά «πολιτική αυτοκτονία». 
Συνταχτείτε προς την σωστή πλευρά της ιστορίας και «κτίστε» αναχώματα για τυχόν παρ-εκτροπές.

Με εκτίμηση
Αντώνης Κρούστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: