Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός που λατρεύουν να μισούν

Του Μανόλη Καψή

Τι είναι αυτό που προκαλεί την απέχθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον υπουργό Ανάπτυξης; 
Να είναι η τσιριχτή του φωνή; 
Οι ακραία συντηρητικές του θέσεις στο θέμα της μετανάστευσης ή στα (λεγόμενα) εθνικά; 
Να είναι η θητεία του στις τηλεπωλήσεις ή το παρελθόν του στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη; 
Είναι μήπως η ένθερμη υποστήριξη των πολιτικών του μνημονίου; 
Οπαίοι και να είναι οι λόγοι, ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι ο άνθρωπος που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λατρεύουν να μισούν...

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν όμως σε άλλο λέβελ, που θα έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας. 
Παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη αρχειοθέτησε τις κατηγορίες σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης για την υπόθεση Novartis, ύστερα από μια έρευνα που διήρκεσε χρόνια και έγινε κατά βάση επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα…ο Παύλος Πολάκης- και μαζί του το μόρφωμα της ριζοσπαστικής αριστεράς- αμφισβήτησαν τα ευρήματα. 
Αντιπαρέρχομαι διάφορες ανοησίες του τύπου "δεν τον αθώωσε αλλά αρχειοθέτησε την υπόθεση", γεγονός που σημαίνει ότι δεν βρήκε καν ενδείξεις ώστε να ασκηθεί δίωξη. (Είναι προφανές ότι ο Παπαγγελόπουλος δεν είναι πια στα πράγματα…)
Αντιπαρέρχομαι και διάφορα άλλα περίεργα, όπως οι αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη με τις καταθέσεις των μαρτύρων στην υπόθεση, καταθέσεις που σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό αποδεικνύουν το αδίκημα του χρηματισμού. Ισως δεν πρόσεξε ότι τις καταθέσεις- που κρίθηκαν αναξιόπιστες για όλους τους κατηγορηθέντες αδίκως από το μόρφωμα και τον Τσίπρα- και τις οποίες καταγράφει το πόρισμα του Οικονομικού εισαγγελέα, γίνεται για να τις αποδομήσει αμέσως μετά. (Θέλει λίγη προσοχή το ποστάρισμα σύντροφοι, διαφορετικά σου κατεβάζουν τον λογαριασμό και θα διαμαρτύρεται μετά η Ακρίτα).

Στην αρχή βρήκαν περίεργες εισροές από τον ΣΚΑΙ.
Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; Ότι χρηματίστηκε ο Γεωργιάδης από τον Αλαφούζο; Και θα του έκαναν έμβασμα από τις τηλεοπτικές παραγωγές του καναλιού; Κωμωδία. Όπως προέκυψε ήταν η αμοιβή της συζύγου του υπουργού για την τελευταία τηλεοπτική της περιπέτεια. Μετά βρήκαν λέει "αδιευκρίνιστα ποσά" που τους έβαλαν σε υποψίες. Σημειώστε ότι η περιουσιακή κατάσταση του Αδωνι Γεωργιάδη ελέγχθηκε από το 2013 έως το 2018, από Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, από ειδικό επιστήμονα που όρισε η γνωστή σε όλους Τουλουπάκη και από την Οικονομική Αστυνομία που επόπτευε ο αρμόδιος υπουργός. Δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο. Τα βρήκε όμως ο Πολάκης, η Γεροβασίλη και το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κωμωδία επί 3.Τελικά είναι έσοδα από την εκδοτική επιχείρηση του Αδωνι Γεωργιάδη.

Και μετά ήρθε το κλου.
Ανακάλυψαν πλαστογραφία της υπογραφής του Οικονομικού Εισαγγελέα στο πόρισμα της αρχειοθέτησης. Δηλαδή ο υπουργός Ανάπτυξης, που μόνος του έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο του Εισαγγελέα, θα έβγαζε φόρα παρτίδα πλαστογραφημένη υπογραφή. Κωμωδία επί 4 με ολίγη από ΣΥΡΙΖΑ και από Documento. Τελικά πηγές από την Εισαγγελία έκαναν λόγο για αβλεψία και πιστοποίησαν την εγκυρότητα του εγγράφου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά. Προφανώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε απελπισία. Και ο απελπισμένος πιάνεται από τα μαλλιά του Αδωνι. Ψυχραιμία όμως, δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Καλύτερα να προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν τους λόγους της απελπισίας που προκαλούν οι έρευνες της κοινής γνώμης και να προσπαθήσουν να τους αντιμετωπίσουν. Όχι με ξόρκια, όχι με ύβρεις και σενάρια συνωμοσίας, αλλά με πολιτική.

Γιατί όμως τον Αδωνι, και όχι κάποιον άλλο;
Ο λόγος που στοχοποιείται ο Αδωνις Γεωργιάδης μου φαίνεται ότι είναι τριπλός. Ναι, μπορεί να είναι και ότι είναι πάντα έτοιμος να τσακωθεί μαζί τους στα τηλεπαράθυρα, αλλά κυρίως είναι ότι στο πρόσωπο του υπερ- συντηρητικού υπουργού Ανάπτυξης, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την κατασκευασμένη και ψευδή εικόνα, μιας φαντασιακής Νέας Δημοκρατίας που έχει φιλοτεχνήσει για να φανατίσει το κοινό του. Είναι αυτό που οι σοβαροί υποτίθεται στο μόρφωμα, αποκαλούν νέο-ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία. Μια όχι απλώς ακραία δεξιά, αλλά σχεδόν φασίζουσα Νέα Δημοκρατία, που έχει εγκαθιδρύσει ένα "καθεστώς Μητσοτάκη", που περιορίζει τις ελευθερίες και επιδίδεται σε μπίζνες αντί να κυβερνά. Και όταν κυβερνά, αποτυγχάνει παταγωδώς, αν δεν στοχεύει στην εξαθλίωση των Ελλήνων. Αλλά είπαμε, κακός σύμβουλος η απελπισία.

Ο δεύτερος λόγος είναι η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει εκ νέου κοινωνική αναταραχή, να επιστρέψουμε στο 2012- 2015. Να βγάλει δηλαδή στους δρόμους τους νέο-αγανακτισμένους από το καθεστώς Μητσοτάκη και να συσπειρώσει και να φανατίσει τον κόσμο του εν όψει εκλογών. Είναι άλλωστε η μόνη συνταγή που γνωρίζει καλά. Χρειάζεται πάντως υπομονή, και αν οι έρευνες προκαλούν απελπισία, τι θα κάνουν δηλαδή την επομένη των εκλογών; Χαρακίρι;

Ο τρίτος λόγος, είναι η κόντρα του Αδωνι Γεωργιάδη με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Η κλήση του δημοσιογράφου του ΣΥΡΙΖΑ σε απολογία για την σκευωρία Navartis και η παλιά αντιπαλότητά του με τον Αδωνι Γεωργιάδη, έχει κινητοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει μια ευκαιρία να θολώσει τα νερά, όσον αφορά την ουσία των πεπραγμένων του παραδικαστικού κυκλώματος. Να αντιστρέψει την κατηγορία που αντιμετωπίζει η ομάδα Παπαγγελόπουλου- για την χρήση της Δικαιοσύνης με στόχο να πληγούν ή ακόμα και να μπουν φυλακή οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ- και να κατηγορήσει τη σημερινή κυβέρνηση ότι στοχεύει στην δικαστική εξόντωση των αντιπάλων της.

Τον Αδωνι Γεωργιάδη δεν είχαν καταγγείλει οι ψευδομάρτυρες Παπαγγελόπουλου (και οι παραφυάδες τους) για τραπεζικό λογαριασμό με εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία; Για deals με την εταιρεία Novartis, ώστε να αποκομίσει υπερκέρδη; Για κομπίνες με την τιμολόγηση των φαρμάκων; Αν όμως τελικά ο Αδωνις είναι αθώος, κάτι θα πρέπει να πήγε στραβά με τους κατηγόρους του. Πολύ στραβά…

Για να μην μιλήσουμε για τα νανογιλέκα.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Σε ξερω απο τοτε που με τον αδελφο σου εισασταν η αφροκρεμα της δημοσιογραφικης γλιτσας,πιο χυδαιοι και αισχροι απ'τον σημερινο Πρωτοσαλτε.Το να πεσεις ομως στα τεσσερα,χωρις βαζελινη,να υποστηριξεις ο,τι πιο αχρηστο,πιο γελοιο εχουν βγαλει οι τηλεπερσονες και τον καναν υπουργο του τιποτε,τι να πω,ενα σιχαμα.Κριμα στον υπεροχο πατερα σου.