Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός .

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε. Όπως είπε, ελπίζει ότι από την άνοιξη θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα εξήγγειλε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023.

Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη του 2%.

Ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα πως είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στο φαινόμενο της οπαδικής βίας λέγοντας πως και οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη.

Αναφερόμενος στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη», συμπληρώνοντας πως εάν δεν λυθεί τώρα το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν θα λυθεί ποτέ.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή μιας και «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος». Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

Αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο πρωθυπουργός, είπε σκωπτικά «και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι».