Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν αλλάζει ο Σύριζα, λαϊκισμός και ανευθυνότητα η συνταγή της αποτυχίας

Μία ακόμη δυσάρεστη είδηση επεφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή γνώμη και δη στους σκεπτόμενους πολίτες της κεντροαριστεράς 
Οι πολίτες παρακολουθούν εμβρόντητοι το σημερινό κατήφορο του Σύριζα, δικαιώνοντας όλους όσοι έχουν επιλέξει να απομακρυνθούν από το κόμμα του αλλά και εκείνους που ασκούν διαχρονικά σκληρή κριτική στις επιλογές του.
Αυτή τη φορά έδωσε εντολή στους βουλευτές του να καταψηφίσουν τις αυστηρές κυρώσεις για όσους βεβαιώνουν ψευδώς εμβολιασμούς... δίνοντας έτσι μια ολόκληρη παράταξη άλλοθι στην παρανομία και αποδεικνύοντας ξανά πως έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα.
Είναι η μανία των στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επιτεθούν στην Κυβέρνηση, χωρίς να αντιλαμβάνονται τα λανθασμένα μηνύματα που στέλνουν στην κοινή γνώμη με τις ανοησίες τους, δίνοντας ένα ισχυρό επιχείρημα σε όσους δικαίως υποστηρίζουν ότι ο Σύριζα συνεχίζει να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν γκρουπούσκουλο της άκρας Αριστεράς παρά ως μια προοδευτική παράταξη που επιδεικνύει σεβασμό στους πολίτες, καταθέτει ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις για τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας και διεκδικεί με αξιώσεις την ψήφο τους για να κυβερνήσει τον τόπο.

Μετά τους αντιεμβολιαστές και τους κάθε λογής ψεκασμένους ο Σύριζα κλείνει το μάτι και στους παρανομούντες και στα λαμόγια που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τους κανόνες και τους νόμους μιας οργανωμένης πολιτείας που μάχεται να ξεφύγει από την πανδημία. 
Λαϊκισμός και ανευθυνότητα συνιστούν εξάλλου τα βασικά συστατικά των πολιτικών επιλογών του κ. Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: