Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Κυβέρνηση: Μονόδρομος η κήρυξη «πολέμου» για τον περιορισμό της ακρίβειας

Σε απόλυτη προτεραιότητα στην ατζέντα της επόμενης μέρας θέτει το μείζον θέμα της ακρίβειας 
Η Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού θα δώσει από το βήμα της ΔΕΘ ένα ισχυρό στίγμα των προθέσεων του για τη δραστική αντιμετώπιση της ενόψει ενός γεμάτου προκλήσεις Φθινοπώρου.
Το φαινόμενο της αύξησης των τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων έχει προκαλέσει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου και στα... συναρμόδια υπουργεία, καθώς οι πολίτες αντιμετωπίζουν ήδη ισχυρές αναταράξεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, λόγω της πολύμηνης περιπέτειας της πανδημίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού λάβει υπόψη όλες τις εισηγήσεις από τους στενούς του συνεργάτες αναμένεται να δώσει ένα καθαρό στίγμα επί του θέματος κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Είναι επιτακτική η ανάγκη προς την κατεύθυνση ολιστικής αντιμετώπισης των επίμαχων φαινομένων να δρομολογηθεί η αυστηρότερη εποπτεία της αγοράς με υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες και να ενισχυθούν οι κρατικοί μηχανισμοί για την πάταξη της αισχροκέρδειας.
Ταυτόχρονα τα αρμόδια υπουργεία επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να ενεργοποιήσουν τα ανακλαστικά των πολιτών, βάζοντας στο κέντρο της πολιτικής δράσης τους υφιστάμενους μηχανισμούς προστασίας του καταναλωτή.
Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν μεταξύ άλλων πως έχουν γίνει θεσμικά και οργανωτικά μεγάλα βήματα σε ό,τι αφορά την εποπτεία της αγοράς (αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ελληνοποιήσεις κ.α.) έτσι ώστε οι όποιες ανατιμήσεις να μην αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα όταν η αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο επανέλθει σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η ακρίβεια ως φαινόμενο αναμένεται να αποτελέσει αιτία για την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης το προσεχές διάστημα και σημείο σύγκρουσης μεταξύ των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: