Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Καβάλα – Υγειονομικός νόσησε στο παρά πέντε της αναστολής και τώρα έχει μηδενικά αντισώματα - Η περίπτωση της Δράμας(Βίντεο)

Ελέγχους στο υγειονομικό προσωπικό της Καβάλας που έχει προσκομίσει πιστοποιητικά νόσησης από κοροναϊό διενεργεί η διοίκηση με τεστ αντισωμάτων
Συνολικά 18 υγειονομικοί έχουν προσκομίσει πιστοποιητικό νόσησης κοροναϊού στο νοσοκομείο Καβάλας. 
Ωστόσο, ο πρώτος από τους υγειονομικούς που ελέγχθηκε φάνηκε ότι δεν διαθέτει καθόλου αντισώματα.
«Ξεκινήσαμε τον έλεγχο για όσους έφεραν βεβαίωση νόσησης. Τους πάμε διαδοχικά ανάλογα με την ημερομηνία... που το δήλωσαν. Σε 20 μέρες πιστεύω θα τελειώσουμε», λέει στο MEGA ο Βαγγέλης Καμπουρίδης, αναπληρωτής Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.
Από τις 3 Αυγούστου μέχρι τέλος του μήνα, 18 εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρέθηκαν θετικοί, όταν το προηγούμενο 3μηνο δεν υπήρχε κανένα κρούσμα στο υγειονομικό προσωπικό.
«Το πιστοποιητικό νόσησης δεν είναι λύση. Σε 6 μήνες θα πρέπει είτε να φύγουν είτε να εμβολιαστούν».

Πλαστές βεβαιώσεις και στη Δράμα

Πλαστές βεβαιώσεις νόσησης ελέγχονται όμως και στην Δράμα. Όπως αποκάλυψε χτες το LIVE NEWS, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί υπάλληλοι και σώματα ασφαλείας ψάχνουν απεγνωσμένα ψευδώς θετικά rapid test για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό.
«Εμφανίστηκε με τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτών, βιντεοκλήσεις προς τα μικροβιολογικά όπου ζητούσαν αν μπορούν να βρεθούνε κάποια rapid test θετικά, τα οποία θα δηλωνόντουσαν στο σύστημα, χωρίς να γίνουν όμως γιατί αυτοί δε νοσούσανε, γιατί επέμεναν σε αυτό οι συνάδελφοι. Αυτοί ήταν υπάλληλοι του δήμου προφανώς, ήταν κάποιοι εκπαιδευτικοί που το είχαν ακούσει, ήταν κάποιοι που ήταν σε σώματα ασφαλείας», λέει η Όλγα Βασιλείου, ΓΓ Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.
«Στην περιοχή μου, ξεκίνησε η ιστορία από τις 15 Ιουλίου μέχρι τέλη Αυγούστου. Οι ημερομηνίες έχουν σημασία».
Όπως σημειώνει η ίδια, εκείνη την περίοδο είχε ακουστεί στον δημόσιο διάλογο ότι και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί προκειμένου να μπουν στις σχολικές αίθουσες, γι’ αυτό υπάρχουν και δάσκαλοι στο κύκλωμα, όπως το χαρακτηρίζει, πλαστών πιστοποιητικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: