Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει με την ύβρη, αμανάτι

Τα γιούχα που ακούγονται στις κηδείες, σε βάρος πολιτικών, είναι η μεγαλύτερη ύβρις που μπορεί να διαπράξει κάποιος, που υποτίθεται πάει για να τιμήσει τον εκλιπόντα. 
Ήταν τεράστια χυδαιότητα όταν την υπέστη ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας το 2017 στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 
Είναι τεράστια απρέπεια αυτό που έγινε χθες σε βάρος του πρωθυπουργού στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη. Τον κ. Τσίπρα υπερασπίστηκε τότε η ΝΔ αποδοκιμάζοντας χωρίς καθυστέρηση όσους επιδόθηκαν στο ολίσθημα.
Καταδίκασε ακαριαία τη συμπεριφορά ανθρώπων - που... προφανώς ψήφιζαν το κόμμα - και καταφανώς προσέβαλαν τον θεσμό και το πρόσωπο ενός πρωθυπουργού εν ζωή και τη μνήμη ενός νεκρού πρώην πρωθυπουργού.

Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος της ΝΔ και γιος του εκλιπόντος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έβαλε με προσωπική εντολή ένα μεγάλο «Χ» στην απρέπεια σε βάρος του πρωθυπουργού Τσίπρα. Η «πατρότητα» των γιούχα στον κ. Τσίπρα ήταν εύκολο να αποδοθεί. Αλλά θα μπορούσε και τότε η επίσημη ΝΔ να κάνει ότι δεν τα άκουσε. Ή να τα δικαιολογήσει ως έκφραση λαϊκής αγανάκτησης.
Ή απλά να κάνει την πάπια. Η συντηρητική παράταξη δεν έδωσε άφεση αμαρτιών στους υβριστές του γαλάζιου πεζοδρομίου. Δεν άφησε να την ορίσουν και να σφραγίσουν το ύφος της ηγεσίας της. 
Στην κηδεία χθες του Μίκη Θεοδωράκη η ακριβής «πατρότητα» των αποδοκιμασιών δεν μπορεί να αποδοθεί. Κάποιοι από κείνους που ο Θεοδωράκης όρισε θεματοφύλακες της βούλησής του, άσπρισαν από ντροπή για την απρέπεια στη μνήμη του, απολογήθηκαν και αποστασιοποιήθηκαν από τους κρυμμένους στο πλήθος υβριστές.
Είναι γνωστό ότι, οι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ είναι σκληροί στο πεζοδρόμιο, αλλά για τέτοια αχρειότητα και τέτοια στιγμή δεν είναι ικανοί. Άλλοι έκρυψαν τα χαμόγελα ικανοποίησης πίσω από τις χειρουργικές και υφασμάτινες μάσκες. Που έπεσαν όταν η πρώτη είδηση που μετέδωσαν τα κομματικά site και οι τρολολογαριασμοί τους ήταν τα γιούχα στον πρωθυπουργό και καπάκι οι επευφημίες στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «πεζοδρόμιο» του ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει και το πρόσωπο και τα οπίσθιά του και τα συνθήματά του, στη σκληρή μάχη της χαμένης ελπίδας επανόδου στην εξουσία. 
Κάποτε έριχνε γιαούρτια στον Πάγκαλο, τραμπούκιζε τον Παπανδρέου, έλεγε τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο προδότες και γερμανοτσολιάδες, σήμερα στοχεύει ξεδιάντροπα τον Μητσοτάκη.

Αυτό που καταφέρνει είναι να σφραγίζει στο πολιτικό διαβατήριο του ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς τον προορισμό «αντιπολίτευση». Και να ανανεώνει στη συνείδηση των πολιτών τη βίζα διαρκείας της ΝΔ, ως της ευπρεπέστερης πολιτικής δύναμης της χώρας. 
Με δεδομένο ότι η ευπρέπεια μαζί με την αποστροφή στους φόρους, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της μεσαίας τάξης στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να κρύψουν και τα πρόσωπα και τα... οπίσθια των υβριστών τους. Είναι ελκυστικά μόνο σε λίγους. Δεν το βλέπουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: