Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Time: Οι εκλογές έφεραν ελπίδα στην Ελλάδα

Time: Οι εκλογές έφεραν ελπίδα στην Ελλάδα

«Ελπίδα για μια χώρα που το έχει ανάγκη» αποτελεί το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Time» το οποίο σχολιάζει πως «η νίκη Μητσοτάκη ήταν μια ισχυρή εντολή» για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

«Ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχέθηκε ότι η χώρα θα " ξαναγίνει περήφανη" και οι Έλληνες ψηφοφόροι του έδωσαν μια ισχυρή νίκη στις εκλογές», αναφέρει το δημοσίευμα σημειώνοντας πως «οι προοπτικές της χώρας βελτιώθηκαν μετά από μια αγωνιώδη παρατεταμένη... οικονομική κατάρρευση που κατέστρεψε το ένα τέταρτο της οικονομίας της Ελλάδας, αλλά πάνω από το 30% των πολιτών της παραμένουν παγιδευμένοι στη φτώχεια και ο δείκτης ανεργίας παραμένει στο 18%. Τα πράγματα είναι χειρότερα για τους νέους».

«Οι δανειστές είδαν με θετικό μάτι τη νίκη του Μητσοτάκη και την επιστροφή του φιλικού προς τις επιχειρήσεις κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στη θέση της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει το ετήσιο πλεόνασμα του προϋπολογισμού και να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση πολλών δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να μειωθούν οι φόροι και να ξεκινήσει η οικονομική ανάπτυξη».
«Tο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών σίγουρα ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες... Η ΝΔ έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει άλλη οικονομική κρίση, θέτοντας τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που οι Ευρωπαίοι ίσως δεν χειριστούν καλά, τώρα που η μεταναστευτική κρίση υπονομεύει την πολιτική συναίνεση της ΕΕ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει πλέον το πολιτικό κεφάλαιο για να συνάψει μία αξιόπιστη συμφωνία».
Τέλος, όπως σημειώνει το Time, οι Έλληνες είναι αισιόδοξοι σχετικά με το πως θα πάνε τα πράγματα, αν και, όπως υπενθυμίζει το περιοδικό, η ελληνική οικονομία δεν έχει «ξεφύγει από τον κίνδυνο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: