Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

4.000 προσλήψεις αστυνομικών και υγειονομικών μέσα στο 2019

Να προχωρήσουν 3.950 προσλήψεις στην Αστυνομία και στον τομέα της Υγείας αποφάσισε η νέα Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυβέρνησης στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εξής κατευθύνσεις:
  • Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν... το υπουργείο Υγείας.
  • Ακόμα, να δρομολογηθούν άμεσα - και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους - 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ,Κυριάκου Μητσοτάκη, μετείχαν οι υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Κικίλιας, Χρήστος Σταϊκούρας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Η άμεση πλήρωση κενών στους τομείς της Υγείας και της ασφάλειας στην Αστυνομία ήταν από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ήδη στον τομέα της ασφάλειας, ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει προχωρήσει σε αλλαγές στην Αστυνομία, αποσπώντας αστυνομικούς από τη φύλαξη πρώην υπουργών και βουλευτών ώστε να επιστρέψουν σε μάχιμες υπηρεσίες.
Παράλληλα, σήμερα έκαναν πρεμιέρα στους δρόμους της Αθήνας οι ομάδες αστυνομικών κομάντος που θα κινούνται στην πόλη με κλειστά φορτηγάκια.
Αρχικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι ομάδες αστυνομικών κομάντος θα είναι στάσιμοι σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά ως επί το πλείστον, με μεγάλη προσέλευση και κίνηση κόσμου.
Η συγκεκριμένη ομάδα είναι δομημένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα όπως έχουν σχεδιαστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά από τρομοκρατικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: